joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDan Dungaciu: Rusia se va opri când va obține garanții din partea...

Dan Dungaciu: Rusia se va opri când va obține garanții din partea Occidentului că Ucraina nu intră în NATO și NATO nu intră în Ucraina

Dan Dungaciu, politolog, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea România în Direct. Acesta a fost întrebat când se va opri Rusia din deciziile și gesturile sale conflictuale? Dan Dungaciu a explicat că ceea ce se întâmplă acum este „instrumentalizare, inclusiv amenințarea cu invazia”.

„Sunt trupe de menținere a păcii, să ne înțelegem. Rusia se va opri atunci când va obține garanții din partea Occidentului că Ucraina nu intră în NATO și NATO nu intră în Ucraina și că Occidentul se retrage pe linia de dinainte de 1997. Atunci se va opri. Totul este instrumentalizare, inclusiv amenințarea cu invazia”, a explicat politologul Dan Dungaciu la Europa FM.

De asemenea, la Știrile PRO TV de ieri, politologul a susținut că Vladimir Putin a făcut o greșeală strategică, prin care înfurie pe toată lumea și totodată recunoaște că Rusia se retrage de la negocieri.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În raport cu evenimentele așa cum se derulează ele acum, înseamnă, în primul rând, recunoașterea oficială a ieșirii de la negocieri a Federației Ruse, pentru că recunoașterea regiunilor separatiste înseamnă că Federația Rusă nu mai recunoaște acordul de la Minsk, iese din acordul de la Minsk. Practic, din formatul Normandia de negocieri, a situației celor două teritorii separatiste din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În al doilea rând, înfurie Ucraina, liderii politici ucraineni, chiar populația Ucrainei, într-o măsură fără precedent. În pofida a tot ce ni se spune nouă acum, populația Ucrainei nu este atât de furioasă, anti-rusă, precum am crede. Jumătate dintre ucraineni nu vor nici graniță, nici vize, măcar, cu Federația Rusă. Deci jumătate dintre ucraineni în acest moment. 65% dintre ucraineni au o părere bună despre ruși, iar 85% dintre ruși au o părere bună despre ucraineni. Dar luarea de teritorii cu japca, ca să zic așa, ar fi un gest care i-ar înfuria pe toți.

În al treilea rând, ar obliga Occidentul la măsuri radicale, pe care Occidentul nu vrea să le ia în acest moment. Adică, oferirea de garanții pentru integrarea în NATO sau în UE a Ucrainei sub presiunea Ucrainei și presiunea opiniei publice din Occident. Pentru că în fața unui despot care ia teritorii, cazul Georgiei este special, Putin a recunoscut cele două teritorii ca să fie în contrapartidă cu Kosovo decât occidentali.”, a spus Dan Dungaciu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Citez, siderat:

    „ÎN POFIDA A TOT CE NI SE SPUNE NOUĂ ACUM, populația Ucrainei nu este atât de furioasă, anti-rusă, precum am crede.”

    Asta ar trebui să încheie nu doar conversația aceasta, ci și … TOATE declațiile din „presa liberă”. (Nu-i așa că nu doar decăderea sportivă a României vă uluiește, d-le Șomănescu ?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE