ȘTIRIRăzboiul „iminent” se amână: Rusia retrage o parte dintre trupele sale de...

Războiul „iminent” se amână: Rusia retrage o parte dintre trupele sale de la granița cu Ucraina

Rusia spune că își retrage unele dintre trupele din apropierea Ucrainei, după ce o acumulare de trupe a ridicat temeri de o invazie, informează BBC.

Ministerul Apărării din Rusia a spus că exercițiile la scară largă continuă, dar că unele unități se întorc la bazele lor.

Nu a existat o confirmare independentă a retragerii, iar puterile internaționale au reacționat cu prudență la anunț.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Peste 100.000 de soldați ruși se adunaseră la granița cu Ucraina. Rusia a negat întotdeauna că plănuiește un atac.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Rusia are legături culturale și istorice profunde cu Ucraina și a căutat garanții că nu se va alătura alianței militare NATO, ceea ce blocul a refuzat să promită”, scrie BBC.

Trupele au început să se adune în număr mare în noiembrie anul trecut, aducând avertismente din ce în ce mai îngrozitoare cu privire la intențiile Rusiei. În ultimele zile, SUA au avertizat că o invazie ar putea fi iminentă și și-au mutat ambasada din capitala Kiev.

NATO a spus că anunțul rusesc a dat un motiv pentru „optimism prudent”, dar că nu au văzut dovezi de detensionare pe teren.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate