ACTUALITATEPlanul lui Xi Jinping de control total al Internetului: E noua strategie...

Planul lui Xi Jinping de control total al Internetului: E noua strategie națională din China, iar SUA stă în calea noastră

Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, vrea ca Beijingul să își concentreze toate eforturile pentru a controla internetul global, conform documentelor guvernamentale interne obținute recent de publicația The Epoch Times.

Astfel, în cadrul unui discurs din ianuarie 2017, Xi Jinping a spus că „puterea de a controla internetul” a devenit „noua strategie națională din China” și a spus că Statele Unite ale Americii, ca „forță rivală”, stă în calea ambițiilor Beijingului.

Scopul final este ca Partidul Comunist Chinez (PCC) să controleze tot conținutul de pe Internet, astfel încât regimul să poată exercita ceea ce Xi Jinping a descris ca „putere de discurs” asupra mediului comunicațional global.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Xi Jinping a punctat o viziune despre „utilizarea tehnologiei pentru a manipula Internetul” în scopul obținerii controlului total asupra fiecărei părți din mediul online: aplicații, conținut, calități, capital și forța de muncă. Declarațiile confirmă eforturile depuse de Beijing în ultimii ani pentru a-și promova propria versiune autoritară a Internetului, ca model pentru lume, precizează The Epoch Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite