ACTUALITATEProgram special de 1 decembrie la TVR: Documentarul „Cine ești tu Cătălina?”...

Program special de 1 decembrie la TVR: Documentarul „Cine ești tu Cătălina?” dedicat Ecaterinei Teodoroiu, difuzat în premieră

Televiziunea Română onorează Ziua Națională oferind telespectatorilor un program special pe data de 1 decembrie. Astfel, TVR 1 va transmite în direct ceremonia de la Arcul de Triumf prin care va fi marcată anul acesta Ziua Naţională, urmată de o ediție specială a știrilor.

Transmisiuni de la evenimente din alte mari oraşe ale ţării vor putea fi urmărite în direct la TVR 1, de la 12:00 şi 14:00. Pe 1 decembrie, între 07:00 şi 10:00, la matinalul TVR 1 vor fi prezenţi interpreţii Elena Merişoreanu, Damian Drăghici şi mai tânăra vasluiancă Raluca Radu, una dintre finalistele concursului „Vedeta populară”, sezonul trei. Invitaţi vor fi şi chef Angie Cobuţ, care va prezenta trei feluri de sarmale (de post, tradiţionale şi de vită, în sos de gulaş), câinele Şuier, celebrul ciobănesc german al Poliţiei Române, şi fetiţa Sophia Boitan. Cel mai cunoscut câine poliţist, Şuier, participă de obicei la Parada de 1 Decembrie. Anul acesta, însoţit de stăpânul său.

În aceeaşi zi, de la ora 14:30, o emisiune care ne aduce cele mai emoţionante momente artistice dedicate Zilei Naţionale din cadrul concertelor extraordinare de folclor oferite de TVR anual telespectatorilor de 1 Decembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Prima producţie documentară despre ia românească, proiectul „Port Valoare şi Splendoare”, va fi difuzată de la ora 16:30. Filmul în cinci episoade, ce poartă semnătura aceleiaşi Iuliana Tudor, îşi propune să exprime spiritul acestei ţări, prin bogăţia şi semnificaţia ritualurilor conţinute în procesul de realizare a iei, din fazele iniţiale, până la finalizare, aducând, totodată, în atenţia tuturor unul dintre cele mai valoroase elemente de identitate a românilor.

Concertul „Gheorghe Zamfir şi prietenii” va începe la ora 18:30. Interpreţi de talie naţională şi internaţională, discipoli ai maestrului, precum şi personalităţi artistice marcante ale genurilor folcloric, clasic şi pop au urcat pe scenă alături de celebrul naist: Enrico Macias, Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli, Valentina Năforniţă, Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor – Daniel Jinga, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor – Nicolae Botgros.

Filmul „Nemuritorii”, semnat de Sergiu Nicolaescu, cu Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin, Colea Răutu, Gheorghe Dinică şi Gina Patrichi, va putea fi urmărit de la ora 21:10. Seara se încheie cu un documentar de gală: „Cine eşti tu, Cătălina?”, despre Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofiţer al Armatei Române, este propunerea lui Cornel Mihalache pentru ediţia specială „Dosar România”, programată să înceapă la ora 23:10. Alcătuit din documente, fotografii, mărturii, arhive de război, interviuri cu istorici, documentarul creionează un portret al acestui personaj feminin. Ecaterina Teodoroiu şi-a asumat rolul de soldat în prima linie, alături şi în fruntea subordonaţilor săi bărbaţi. A căzut în cele mai grele lupte din vara anului 1917. Moartea a plasat-o în legendă, deşi faptele ei erau cunoscute de mult.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...