OPINIIVictor și Maria

Victor și Maria

Victor și Maria Încă din fragedă tinerețe, Mariei îi plăcuse de Victor, un flăcău mândru din vecini, înalt, tras prin inel și bogat pe deasupra. El însă a ignorat-o multă vreme, fiind cu ochii după altele mai ochioase, mai trupeșe sau bogate. El a plecat la oraș după căpătuială, ea a rămas în satul natal, la coada vacii, în căsuța ei cu WC în fundul curții, păstrând însă o fotografie a alesului inimii sale.

Din când în când ea îi trimitea scrisori de amor și ar fi fost capabilă de orice i-ar fi cerut el, cu speranța că într-o zi o va băga în seamă. Anii au trecut, iar Victor, flăcăiașul nostru a început să se mai șubrezească pe ici pe colo, părul i-a albit si fruntea i s-a lărgit, burta i s-a mărit, mintea i-a mai slăbit, vederea la fel. Și după vreo 30 de ani de când se văzuseră prima dată, Victor, consumat de viața prosperă dar dezordonată, părăsit acum de toate ibovnicile, s-a gândit să îi scrie Mariei să vadă dacă o mai interesează să fie împreună. Ea, care în tot acest timp rămăsese cu amintirea băiatului chipeș, a fost încântată că în fine visul ei se va împlini….s-a gătit cum putea mai bine (nici ea nu mai era fătuca de altă dată, dar se ținea bine), și s-a dus la întâlnire, plină de speranță. El a recunoscut-o de departe și i-a zâmbit, dar ea, când l-a văzut pe Victor cel de azi, care nu mai semăna deloc cu idolul din tinerețe, s-a suit rapid într-un taxi din apropiere și s-a dus acasă, plângând cu amar…

MORALA: Înlocuiți pe Victor cu Uniunea Europeană și pe Maria cu România și veți vedea că Europa spre care România tânjește azi nu mai este aceea care i-a căzut cu tronc în tinerețe.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate