OPINIIPredicție R3Media: Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

Predicție R3Media: Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

În acest moment (4 noiembrie, 10:13 ora României), scorul dintre cei doi candidați este în felul următor: Joe Biden are 238 de electori, în timp ce Donald Trump are 213 și mai sunt șapte state unde nu a fost declarat un câștigător, după cum informează Fox News.

Acestea sunt: Alaska (3 electori), Nevada (6 electori), Wisconsin (10 electori), Michigan (16 electori), Pennsylvania (20 de electori), Carolina de Nord (15 electori) și Georgia (16 electori).

Acum, Joe Biden conduce doar în Nevada, cu 50,3% față de 47,6% ale lui Trump, în condițiile în care s-au numărat 67% dintre voturile exprimate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În celelalte state, Trump conduce. Astfel, în Georgia, Trump conduce cu 50,7% dintre preferințe, față de 48,1%, în condițiile numărării a 93% dintre voturi. Tot republicanul conduce, cu 50,1% față de 48,7% și în Carolina de Nord, la 94% dintre voturi numărate.

În Pennsylvania, Trump are un avans de 12,6% față de Biden, la 64% sufragii numărate. În Michigan, Trump conduce cu 8% în față, la 73% dintre voturi numărate. În Wisconsin, Trump are un avans de 3,6%, după numărarea a 93% dintre voturi.

Practic, doar trei state, în cele care s-au numărat peste 90% dintre voturi – respectiv Georgia, Carolina de Nord și Wisconsin, Trump are asigurați încă 41 de electori, ceea ce îl vor duce la 256.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Pentru a câștiga, mai are nevoie de doar 14 electori, pe care-i poate obține doar din statul Michigan, unde are un avans de 8%, la 73% dintre sufragii numărate. Un avans considerabil are și-n Pennsylvania, de 12,6%. Ar fi nemaivăzut în istoria Americii ca un candidat să întoarcă atât de multe scoruri defavorabile, în atât de multe state.

Așadar, predicția mea este că în proporție de 99,9%, Donald Trump a câștigat al doilea mandat la Casa Albă (mă pot înșela, firesc). Acel 0,1% este dat de faptul că în Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, Carolina de Nord și Georgia, s-a oprit numărătoarea voturilor, după cum a atras atenția președintele Trump în această dimineață.

Suspiciunea este că autoritățile democrate din aceste state încearcă să întoarcă rezultatele cu ajutorul votului prin corespondență.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...