OPINIIPredicție R3Media: Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

Predicție R3Media: Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

În acest moment (4 noiembrie, 10:13 ora României), scorul dintre cei doi candidați este în felul următor: Joe Biden are 238 de electori, în timp ce Donald Trump are 213 și mai sunt șapte state unde nu a fost declarat un câștigător, după cum informează Fox News.

Acestea sunt: Alaska (3 electori), Nevada (6 electori), Wisconsin (10 electori), Michigan (16 electori), Pennsylvania (20 de electori), Carolina de Nord (15 electori) și Georgia (16 electori).

Acum, Joe Biden conduce doar în Nevada, cu 50,3% față de 47,6% ale lui Trump, în condițiile în care s-au numărat 67% dintre voturile exprimate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În celelalte state, Trump conduce. Astfel, în Georgia, Trump conduce cu 50,7% dintre preferințe, față de 48,1%, în condițiile numărării a 93% dintre voturi. Tot republicanul conduce, cu 50,1% față de 48,7% și în Carolina de Nord, la 94% dintre voturi numărate.

În Pennsylvania, Trump are un avans de 12,6% față de Biden, la 64% sufragii numărate. În Michigan, Trump conduce cu 8% în față, la 73% dintre voturi numărate. În Wisconsin, Trump are un avans de 3,6%, după numărarea a 93% dintre voturi.

Practic, doar trei state, în cele care s-au numărat peste 90% dintre voturi – respectiv Georgia, Carolina de Nord și Wisconsin, Trump are asigurați încă 41 de electori, ceea ce îl vor duce la 256.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Pentru a câștiga, mai are nevoie de doar 14 electori, pe care-i poate obține doar din statul Michigan, unde are un avans de 8%, la 73% dintre sufragii numărate. Un avans considerabil are și-n Pennsylvania, de 12,6%. Ar fi nemaivăzut în istoria Americii ca un candidat să întoarcă atât de multe scoruri defavorabile, în atât de multe state.

Așadar, predicția mea este că în proporție de 99,9%, Donald Trump a câștigat al doilea mandat la Casa Albă (mă pot înșela, firesc). Acel 0,1% este dat de faptul că în Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, Carolina de Nord și Georgia, s-a oprit numărătoarea voturilor, după cum a atras atenția președintele Trump în această dimineață.

Suspiciunea este că autoritățile democrate din aceste state încearcă să întoarcă rezultatele cu ajutorul votului prin corespondență.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...