marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPreședintele Columbiei acuză SUA că „sunt pe cale de a ruina practic...

Președintele Columbiei acuză SUA că „sunt pe cale de a ruina practic toate economiile lumii“: Iau decizii pentru a se proteja, uneori fără să se gândească la ce vor implica acțiunile lor. Economia națiunilor latino-americane se golește

Gustavo Petro, președintele Columbiei, susține că Statele Unite ale Americii ruinează economiile din întreaga lume prin creșterea dobânzilor, scrie AFP, citat de 3dots.

„Statele Unite sunt pe cale de a ruina practic toate economiile lumii“, a afirmat președintele columbian la o întâlnire cu locuitori ai orașului Turbo.

Acesta susține că economiile țărilor sunt amenințate de recesiune și de „rata mare a dobânzii“ stabilită de Rezerva Federală americană care atrage „capitalurile țărilor sud-americane“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Statele Unite iau decizii pentru a se proteja, uneori fără să se gândească la ce vor implica acțiunile lor. Economia națiunilor latino-americane se golește (…) Monedele noastre se depreciază, nu doar pesoul columbian“, mai spune Gustavo Petro.

Președintele columbian este printre primii care a vorbit despre o criză globală din cauza a ceea ce el a numit „războiul gazului“ din Europa, ca urmare a conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Pentru a lupta împotriva inflației, Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii
și-a majorat dobânzile de referință de cinci ori, de la intervalul 0-0,25% în care se aflau în martie 2020, la 3,00-3,25%.

Drept urmare, datoria în dolari a Columbiei ar putea crește accelerat și o scurgere de capital ar putea avea loc datorită perspectivei investitorilor de a obține un profit mai mare, estimează analiștii.

De la începutul anului, moneda columbiană s-a depreciat cu 16% față de dolar. În Columbia, un dolar valorează 4.700 de pesos, ceva nemaivăzut până în prezent, mai scrie AFP.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE