joi, februarie 22, 2024
OPINIIDe ce aveam nevoie de Qatar

De ce aveam nevoie de Qatar

Inițial, am fost total împotriva desfășurării Cupei Mondiale la fotbal în Qatar. M-am gândit că țara n-are nicio tradiție în fotbal, nu are suporteri, fusul orar este ciudat. Pe scurt: m-am gândit că desfășurarea unui turneu final în Qatar reprezintă doar o fiță a elitei locale, care a plătit munți de bani celor de la FIFA pentru a și-o vedea îndeplinită.

Ceea ce se întâmplă acum, cu dramoleta câtorva state occidentale, care au transformat competiția într-o bătălie ideologică, demonstrează că nimic nu e întâmplător și că Dumnezeu lucrează. Inclusiv prin șeicii din Qatar.

Să explic.

Un număr minuscul de țări occidentale, maxim opt, care reprezintă 25% dintre participante (în cel mai bun caz!) spumegă că nu pot să facă propagandă degenerării umane și agită „prințipiile”.

Dar aceleași „prințipii” au valorat FIX ZERO, atunci când reprezentanții occidentali au acceptat organizarea turneului final în Rusia lui Putin (după anexarea Crimeii!), în Africa de Sud (țară bântuită de o criminalitate înfiorătoare) sau în Argentina dictaturii militare.
De altfel, aceste țări „principiale” știau de când s-au înscris în calificările pentru ediția 2022 a Cupei Mondiale unde vor juca dacă se vor califica. De ce nu s-au retras de-atunci?

Simplu: pentru că singurul principiu după care se ghidează este profitul. Dacă nu este profit financiar, atunci profit de imagine. Această minoritate agresivă – repet, e vorba de maxim 25% dintre participantele la competiție – are pretenția să se ducă peste tot și să-și impună punctul de vedere. Iar dacă știu că nu reușesc, o fac oricum pentru a face VIRTUE SIGNALLING. Adică să arate – „vai ce principiali suntem noi!”.

În realitate, principiile invocate de această minoritate agresivă n-au valorat nici cât un cartonaș galben. Când au auzit de cea mai mică sancțiune, s-au retras „principiile”.

De fapt, acest gen de atitudine a unor state occidentale alimentează ura și resentimentele împotriva întregii Europe. Este vorba despre atitudinea pretins superioară, cu care vin sau încearcă să-și impună sistemele de valori unde NU I-A CHEMAT NIMENI s-o facă.

Trecând peste faptul că nu există nici măcar o majoritate a europenilor care să se identifice cu valorile LGBT, ce-ți dă dreptul să te duci la niște oameni acasă, unde ai fost invitat și să te apuci să-i arăți cu degetul? Altfel, aceeași apologeți îi admonestează pe românii și pe ceilalți europeni care „nu respectă regulile țării care i-a primit”.

În ciuda impresiei și subliniez IMPRESIEI create de mass-media, majoritatea absolută a oamenilor de pe această planetă, fie că vorbim de numărul de oameni în sine, fie că vorbim de statele lumii, nu achiesează la valorile fundului promovate azi de o minoritate agresivă din Occident. De aceea mă bucur de atitudinea autorităților din Qatar, care au avut o atitudine normală: „dacă vii la mine acasă, respecți regulile mele. Dacă nu, ești liber să pleci”.

Asta este o lecție pe care o știam și noi și care este, de fapt, regula bunului simț de când lumea. Poate e cazul să ne-o amintim mai des. Și să începem să o (re)punem în practică.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Parerea mea: de cand e lumea lume strainii care au venit pe un teritoriu ce nu le apartinea i-au dispretuit pe localnicii bastinasi. Strainii au incercat peste tot (si in mare parte au reusit) sa schimbe modul de viata al localnicilor considerandu-se superiori acestora. In zilele noastre obraznicia si insolenta Occidentului au devenit fara limite. Asta pe de o parte. Pe de alta parte iata ca si musulmanii veniti in Europa (chemati sau nechemati) vor acelasi lucru sa schimbe modul de viata occidental profitand si de anarhia care domneste in scara de valori ale Occidentului. Cautati prin statistici si vedeti cati suedezi get-beget au trecut la Islam in ultimii 25-30 de ani deoarece nu au mai suportat depravarea societatii suedeze in general si a bisericii suedeze (care se zice ca ar fi crestina) in special. Probabil ca situatia este asemanatoare si in alte tari din Vest.

 2. Frumos, multumesc pentru povestirea cu talc, ma bucur de ce s-a intamplat acolo, asadar.
  Asta cu minoritatea care sa faca legea majoritatii e o strategie care se aplica si inainte de LGBT-istii astia…

 3. propaganda lgbt nu are pretentia ca oamenii chiar cred in aceste ‘valori’, nu… dracu se foloseste de patimile oamenilor pentru a face promovarea.. unii o fac pentru bani, altii pentru functii (nu te punem sef la guvern ,la corporatie, etc, daca nu faci propaganda ldbt), etc..
  E foarte important pentru ei sa se faca, nu pentru adulti, ci pentru copii, ei sunt principala tinta, pe ei ii strici cel mai usor. Iar fotbalul este foarte urmarit de copii.

 4. “Kurzii sunt un popor eminamente amărât, trădat din toate părţile. Cu toate că ocupă o suprafaţă imensă, cuprinzând zone largi din Iran, Irak, Siria şi Turcia, kurzii nu au o ţară a lor, fiind oprimaţi de toate ţările în care au fost integraţi fără voia lor. În Irak Saddam a dat cu bombe chimice pe ei, iar în Turcia agresiunea statului împotriva lor este istorică şi comparabilă cu cea asupra armenilor pe care, de altfel, în mare i-au cam lichidat. ”

  citat din dl.Trenduri:
  acu 2 ani la un semnal si astarastoaie si dan puric incepusera sa debiteze despre kurzi,
  “fetele din kobani”, 40 de milioane,blah.
  -au facut afaceri cu sri,asta e!

 5. ” și că Dumnezeu lucrează. Inclusiv prin șeicii din Qatar. ”
  -sa ne explicati de ce ati puns punct in mijlocul propozitiei;
  “stilul” asta a fost introdus de dan andronic evezeu:
  tziganushu de mic vorbea cu mamaliga-n gura!
  (sau furati la numarerea caracterelor:bagati si emojii!)

  -cum o fi fost p-acolo:
  femeile aveau masca pe sub burka?
  (inclinam sa credem ca trebuia peste
  ca sa se vada!)

 6. Asta este si parerea mea. Foarte bine ca se tine intr-o tara musulmana, iar musulmanii inca mai au principii morale pe care si le apara, spre deosebire de religia crestina (in special protestanta si catolica) care a abdicat de la ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE