ACTUALITATEEuroparlamentar maghiar: UE dorește să transforme Parlamentul European în „poliție politică”, iar...

Europarlamentar maghiar: UE dorește să transforme Parlamentul European în „poliție politică”, iar PPE a devenit „slujitorul stângii”

Un grup de europarlamentari doresc să acționeze în justiție Comisia Europeană (CE) pentru că nu a pus în aplicare așa-numitul mecanism al statului de drept împotriva Ungariei și Poloniei, care presupune și retragerea fondurilor UE, potrivit unui proiect de rezoluție care a intrat în posesia lui Politico.

Proiectul a fost susținut de social-democrat S&D, Liberal Renew, Verzii și extrema stângă GUE / NGL, dar nu a fost încă semnat de Partidul Popular European (PPE) până la publicarea articolului. Nu este clar dacă PPE va susține în cele din urmă propunerea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proiectul va fi semnat de reprezentantul partidului de opoziție maghiar Momentum, Katalin Cseh, în numele Renew, iar printre semnatari se numără politicieni care critică frecvent Ungaria, precum verzii Daniel Freund și Terry Reintke, dar și social-democratul Birgit Sippel.

Stânga europeană – cu ajutorul reprezentanților stângii maghiare – vrea să transforme Parlamentul European într-un tip de poliție politică, a declarat Tamás Deutsch, șeful delegației Parlamentului European Fidesz, ca răspuns la o întrebare a lui Magyar Hirlap despre rezoluție. El a reamintit că ambiția lor de a-și folosi majoritatea pentru a pedepsi guvernele conservatoare nu era nouă, dar că devenea din ce în ce mai puternică: raportul Tavares, raportul Sargentini și așa-numitul mecanism al statului de drept au îndeplinit acest scop.

Potrivit lui Deutsch, stânga europeană nu vrea să se certe cu cei care iau o poziție diferită, fie că este o instituție a UE, un guvern al unui stat membru, o familie de partid sau un grup politic, ci pur și simplu îi pedepsește pe cei care dețin opinii diferite prin acțiuni în justiție. Deutsch a spus că cei care spun nu migrației ilegale, ideilor imperiale, federale și identității de gen sunt catalogați ca eurosceptici, extremiști, corupți.

Politicianul Fidesz a subliniat că acest comportament amenință democrația și, astfel, libertatea oamenilor.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Vom acționa cât mai hotărât posibil împotriva aspirațiilor antidemocratice, vom proteja libertatea poporului maghiar și european”, a subliniat Deutsch.

Potrivit politicianului, stânga europeană nu doar că urăște forțele politice care reprezintă o opinie diferită, ci și alegătorii care îi susțin din propria lor voință, vorbind într-un mod nedemn de zeci și sute de milioane de europeni. Stânga maghiară este în fruntea acestui demers, a afirmat el.

Potrivit lui Deutsch, majoritatea stângii din Parlamentul European este foarte ofensată de faptul că corpul șefilor de stat și de guvern, Consiliul European, a împiedicat mecanismul statului de drept să condamne statele membre pentru diferențe ideologice.

El a numit „trist” faptul că fosta familie a partidului Fidesz, Partidul Popular European, a cedat presiunilor și „a devenit un slujitor al stângii”, ajutând la eforturile de a transforma Parlamentul European într-o forță politică politică, precizează Remix News.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...