ACTUALITATEPremierul Nicolae Ciucă susține că în România nu se instruiesc militari ucrainieni:...

Premierul Nicolae Ciucă susține că în România nu se instruiesc militari ucrainieni: Nici nu încape discuţia acestui subiect!

Premierul României, Nicolae Ciucă, a infirmat toate informațiile potrivit cărora oe teritoriul nostru s-ar afla tabere de instrucție a militarilor ucrainieni, informează bursa.ro. Șeful Guvernului susține că sunt „știri false” și face apel la români să se informeze din surse oficiale, sigure, pentru a evita astfel de situații care aduc panică în rândul civililor.

Zilele trecute, au circulat astfel de informații, inclusiv faptul că în Ucraina sunt mercenari români care luptă la acest moment, pentru câteva sute de euro pe zi. Ciucă a spus vehement că „nici nu poate fi vorba despre așa ceva” și astfel de probleme de securitate națională nu ar trebui să facă obiectul unor informații false.

„Nici nu încape discuţia acestui subiect. Vă rog şi fac apel la cetăţenii români să aibă în vedere şi să aibă, de asemenea, mare grijă de unde se informează. Este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei şi avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a declarat Nicolae Ciucă, pentru bursa.ro, care citează Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar dacă „în spate” are o carieră militară, Ciucă susține că funcția pe care o deține la acest moment, cea de premier al României, îl împiedică să vorbească punctual despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Astfel, îi lasă pe analiștii politici să se exprime, relatează sursa menționată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De la debutul conflictului Rusia-Ucraina, România  a sprijinit civil Ucraina. În repetate rânduri, președintele Iohannis a spus că țara noastră nu se va implica și militar, dar va primi câți refugiați va fi nevoie. Șeful statului a precizat că „niciu român nu ar trebui să se teamă” de un potențial conflict militar Rusia-România.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate