Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că Alianța Nord-Atlantică(NATO) a aprobat înființarea unui grup de luptă în România. Acesta va fi condus de Franța, tranmsite Știrile PRO TV.
Anunțul a fost făcut chiar înainte de summit-ul NATO de la Bruxelles, care a avut ca scop luarea unor măsuri de siguranță în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.
Iohannis spune că românii sunt în siguranță și țara noastră nu va intra în conflictul militar declanșat de Rusia.
„Conform declarației secretarului general Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat. Este acel grup de lucru pentru care Franța va fi națiune cadru. Sigur, urmează încă negocieri în cadrul NATO, pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup de luptă. Sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede deja. Niciun român nu trebuie să se teamă”, a precizat Iohannis, potrivit sursei menționate.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Președintele României susține că nu vor fi folosite nici arme biologice sau chimice, acestea fiind interzise de lege, prin tratele internaționale. În ultima perioadă, s-a vehiculat că Rusia ar putea folosi această „tehnică” de luptă, inclusiv pentru statele „neprietenoase” Rusiei.
„Armele chimice şi biologice sunt interzise prin tratatele internaţionale şi nu putem să pornim pur şi simplu de la premisa că cineva le foloseşte. Noi toţi sperăm să rămână aşa şi toţi semnatarii tratatelor internaţionale să respecte ceea ce s-a decis”, a menționat președintele României, Klaus Iohannis, citat de sursa menționată.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Șeful statului român spune că nici Moldova nu are de ce se să se teamă. Este exclus un posibil atac, iar măsurile de siguranță pentru această țară vizează dependența față de gazul rusesc.
Oficialii României vor ca în România să construiască un depozit de gaze pentru securitatea energetică a Moldovei.
atata timp cat vine armata straina aici lucrurile merg spre escaladare deci nu ne putem astepta la nimic bun. Asigurarile lor nu valoreaza cat o ceapa degerata