duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATENoul Guvern din Germania alocă 130.000 de euro pentru filme despre persoane...

Noul Guvern din Germania alocă 130.000 de euro pentru filme despre persoane transgender: Să filmăm mai multă diversitate și să spunem povești care altfel ar rămâne neauzite

Fondurile cinematografice din Hamburg și Schleswig-Holstein vor contribui cu 130.000 de euro la șase proiecte de film, toate trebuind să îndeplinească o „listă de verificare a diversității”.

Printre acestea se numără și documentarul feminist „Clownesse” despre viața „clovnilor” contemporani. A fost rambursat cu 30.000 de euro. Filmul „Ich kann unsichtbar sein” (Pot fi invizibil), un scurt documentar despre un bărbat trans de 40 de ani, a primit, de asemenea o finanțare de 12.500 de euro.

Proiectele care solicită finanțare trebuie să completeze așa-numita „listă de verificare a diversității”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Site-ul MOIN Film Fund afirmă: „Solicitanții sunt acum obligați să răspundă la un chestionar privind diversitatea proiectului pe care și l-au propus”. De exemplu, solicitanții trebuie să răspundă dacă există „oameni de culoare” în echipă. MOIN susține că lista de verificare nu afectează „libertatea artistică sau problemele dreptului muncii”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Site-ul web mai precizează: „Industria filmului are responsabilitatea și oportunitatea de a portretiza societatea noastră versatilă, multiculturală, care este comună în mediul nostru de zi cu zi, într-un mod modern, de pionierat și divers – fără a cădea în clișee sau a confirma părtiniri inconștiente”.

CEO-ul MOIN Film Fund, o femeie albă, spune că vrea să „filmeze mai multă diversitate” cu banii contribuabililor. Fondul primește 15,7 milioane de euro, dintre care 9,2 milioane de euro sunt furnizați de orașul Hamburg și încă 1 milion de euro de către statul german Schleswig-Holstein. Cea mai mare parte a restului de finanțare provine din alte surse publice, inclusiv rețele publice germane de televiziune, cum ar fi ZDF.

„Să filmăm mai multă diversitate și să spunem povești care altfel ar rămâne neauzite: vrem să vedem societatea noastră diversă și multiculturală modernă în toate fațetele ei pe marele ecran”, a spus Helge Albers, CEO MOIN Film Fund.

Fondul cinematografic MOIN are criticii săi. Alexander Wolf, liderul adjunct al grupului parlamentar Alternativa pentru Germania (AfD) și purtător de cuvânt al politicii culturale, a comentat cu privire la finanțare.

„Lista de verificare a diversității” este menită să sprijine proiecte care se încadrează în viziunea absurdă a stângii. Și asta este ceea ce iese de aici: ideologii de gen finanțate din impozite, care fac propagandă, în care „clovnii” și bărbații trans sunt glorificați ca fiind normali. Aici se desfășoară o politică ideologică minoritară, nesocotind total realitatea vieții. În schimb, se promovează o nouă realitate – Huxley spune „Bună ziua” – spunând că „Lumea nouă curajoasă” ar trebui să fie plină de culoare, diversă și migratoare. Toate aceste prostii pe cheltuiala contribuabililor”, a criticat Wolf, potrivit Remix News.

De remarcat mai este că, la jurământul de învestire, Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“. Scholz a jurat, printre altele, să-și dedice energiile pentru bunăstarea poporului german, dar nu a invocat ajutorul lui Dumnezeu, frază care este de obicei inclusă în jurământ și care a fost rostită de Merkel la învestire. Spre deosebire de predecesorul său, el a omis referința religioasă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE