vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATETransportatorii români se revoltă: Abordarea Comisiei Europene potrivit căreia transportatorii ucraineni nu...

Transportatorii români se revoltă: Abordarea Comisiei Europene potrivit căreia transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic, încalcă grav Constituţia României

Abordarea Comisiei Europene potrivit căreia transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic, încalcă grav Constituţia României, motiv pentru care autorităţile române trebuie să refuze categoric aplicarea acestui nou acord, susţin reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate de Agerpres, Comisia Europeană a decis că “transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic”. Reprezentanţii FORT susţin că “o astfel de abordare în România nu este acceptată şi reprezintă linia roşie pe care nimeni nu trebuie să o încalce”.

“Forurile responsabile, Guvern şi autorităţi centrale trebuie să se opună clar în faţa Comisiei Europene, refuzând categoric aplicarea acestui nou acord, fără a încerca din nou să păcălească transportatorii români. O astfel de abordare a Comisiei Europene încalcă grav Constituţia României cel puţin cu privire la aplicarea Art. 135. litera b) – ‘protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară’; Orice încercare de aplicare în România a acestui acord va conduce la măsuri dure din partea transportatorilor, iar cei ce îşi asumă aşa ceva trebuie să îşi amintească de luna ianuarie a anului curent şi să înţeleagă că aceste abordări trebuie să înceteze fără prea multe explicaţii”, se precizează în document.

În plus, transportatorii au făcut referire şi la “abordarea total eronată din punct de vedere legislativ cu privire la testele antidrog în raport cu şoferii profesionişti şi amatori ce riscă să îşi piardă dreptul de a conduce doar pentru ca au ingerat o aspirină”.

De asemenea, reprezentanţii FORT au menţionat şi “accidentul grav, în care şi-au pierdut viaţa cinci cetăţeni români nevinovaţi, ucişi de un şofer de tir ucrainean ce nu utiliza aparatul de înregistrare a timpilor de conducere şi odihnă”.

“Printre altele, Comisia Europeană a stabilit că ‘se pot aplica măsuri doar dacă beţiile la volan sunt persistente’, iar în acest acord semnat de UE cu Ucraina se precizează că autorităţile competente ale fiecărei părţi vor lua măsuri doar dacă şoferii ucraineni au comis, ‘în mod repetat şi persistent încălcări grave ale normelor de circulaţie legate de siguranţa rutieră, de genul conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea limitelor de viteză, conducerea sub influenţa drogurilor sau a altor substanţe cu efect similar, precum şi un comportament care încalcă regulile de circulaţie rutieră şi care a dus la deces sau la vătămare corporală gravă'”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii FORT au transmis că aşteaptă poziţia publică a tuturor ONG-urilor ce reprezintă victimele accidentelor de circulaţie sau luptă pentru siguranţa rutieră, concurenţă loială

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. o să vină Iohannis cu SRI și PNL să le bage pumnul in gură.

  ăștia se cred intr-o țară liberă? Aici e colonie băeți, ciocu mic și la muncă!

 2. Va este car acum ca pamanturile dun Ucraina impreuna cu recoltele acestora nu mai apartin poporului ucrainian? Armele au avut un pret. Acum se lupta cu orice pret sa poata scoate recoltele din Ucraina.

 3. Puteti publica si comunicatul FORT?

  … cine le-a deschis ochii?
  Agerpres publica la 2024-07-08 16:01

  Stiri pe surse publica (dupa ce citeste, analizeaza si decide sa “lase”…) la 08/07/2024 17:07
  https://www.stiripesurse.ro/diana-osoaca-ce-a-acordat-licenta-de-a-ucide-transportatorilor-ucraineni-in-timp-ce-guvernul-romaniei-ii-lasa-fara-dreptul-de-a-conduce-pe-soferii-romani_3372595.html

  citez:
  “Am sesizat Guvernul cu privire la faptul că OUG 84/2024 reprezintă o încălcare a Constituției și i-am transmis direct premierului Marcel Ciolacu faptul că practica judiciară și practica INML fac imposibilă aplicarea acestui OUG.

  În urma demersurilor mele, Guvernul a decis amânarea punerii în executare a acestui OUG până va exista logistica necesară pentru detectarea drogurilor în 48 ore la INML. Nici așa nu este corect pentru că se instituie prezumția de vinovăție, încălcându-se Constituția și prevederile CEDO, iar șoferii profesioniști își pierd locul de muncă.”
  ———————————
  Era corect sa apara si cine si cum a actionat imediat in aceeasi directie, ca nu e suficient sa vorbesti pentru a rezolva problema!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE