marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEAUR vrea recunoașterea românilor din Italia ca minoritate națională a acestei țări

AUR vrea recunoașterea românilor din Italia ca minoritate națională a acestei țări

AUR dorește recunoașterea românilor din Italia ca minoritate națională a acestei țări, iar în acest sens a organizat conferința „„Uniți facem fapte de AUR – Dezvoltăm cooperarea româno-italiană”, la care au participat reprezentanți ai partidelor Fratelli d’Italia și Lega per Salvini Premier, dar și ai COMITES România și ai sindicatului Unione Generale del Lavoro, informează un comunicat de presă.

În cadrul conferinței au fost discutate problemele întâmpinate de comunitatea românească din Italia, precum și cele ale comunității italiene din România. Un punct important aflat pe ordinea de zi a discuțiilor a vizat recunoașterea românilor în mod oficial de către statul italian drept minoritate națională, o decizie firească și susținută de structura populației din Italia și de faptul că românii reprezintă una dintre cele mai însemnate minorități din statul italian.
Evenimentul a fost organizat de președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană, deputatul AUR Antonio Andrușceac.

La conferință au participat George Simion, președinte AUR, Gianni Calderone, președinte COMITES România, Lino Elicona, coordonator Fratelli d’Italia – filiala România, Giuseppe Incarbone, purtător de cuvânt Lega per Salvini Premier, Alfredo di Cesare, Sindicatul UGL (Unione Generale del Lavoro).

Reamintim că acest deziderat a fost exprimat și de unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai românilor din Peninsulă, Claudiu Stănășel.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. “Cum a obligat un muncitor din Nepal autoritățile române să îi prelungească dreptul de ședere și de muncă în România”

    – in spaniola e un cuvânt,
    “bassura”,
    jeg,gunoi,
    filth in engleza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE