joi, februarie 22, 2024
ȘTIRICriza demografică schimbă România: Guvernul a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori...

Criza demografică schimbă România: Guvernul a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori străini în țară

Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat majorarea puternică, pentru anul viitor, a numărului avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000, informează Profit.ro.

Conform sursei citate, executivul a argumentat prin deficitul de forță de muncă înregistrat în România, reflectat și din numărul de solicitări din partea angajatorilor care doresc să recruteze cetățeni străini din afara UE. În vară, când a dublat limita la 50.000, premierul Cîțu a arătat că necesarul de forță de muncă pe piață este de 160.000 de lucrători.

Cauzele profunde ale acestui deficit pe piața muncii sunt constituite de criza demografică prin care trece România, atât din cauza plecării masive a românilor în străinătate, cât și a nașterilor din ce în ce mai reduse ca număr.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 2021, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol încoace.

Criza forței de muncă se resimte tot mai mult în toată țara. În timp ce zeci de mii de muncitori din Asia vin în România și sunt de mare ajutor în special în sezonul estival, lucrătorii români calificați migrează spre Occident.

Date analizate de Profit.ro relevă că numărul de muncitori străini pregătit să fie acceptat acum de Guvern este cel mai mare de până în prezent, având în vedere că, de exemplu, în 2018 au fost acceptați în final 15.000 de angajați, iar în 2017, 2016 și 2015 – 5.500, plafon suplimentat ulterior, dar nu la nivelul gândit acum.

Între timp, pentru a diminua din deficitul de forță de muncă, Parlamentul a decis că angajatorii sunt exceptați de la obligația obținerii avizului de angajare în cazul angajării cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Serbia, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic. Drept urmare, cetățenii acest state, care doresc să intre pe teritoriul României în scopul desfășurării de activități lucrative, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

13 COMENTARII

 1. Domnule Șomănescu,

  Sunt surprins să văd atât de mulți cititori care comentează la stânga de dvs. Nu știu cine sunt, aici nimeni nu face nici măcar aluzie la ocupație (sper că nu-s șomeri!). Stânga americană (prof. RDWolff, de exemplu) susține că există o tendință de creștere în rândurile celor tineri a interesului pentru vederile de stânga – lucru care mie îmi vine greu să îl cred, fiindcă vederile de stânga nu se potrivesc cu imaturitatea vârstei (ca să nu mai spun de publicitatea de care se bucură Stânga în presa liberă).

  În toți acești ani, în care tot mai multora (pare-se – o fi fals ?) le ajunge la os cuțitul bunăstării, m-am tot întrebat: „nu le crapă odată obrazul celor care susțin traiul bazat pe … dreptul de proprietate ?” – n-am găsit pe nicăieri nici răspunsul, dar nici măcar întrebarea formulată. O fi întrebarea greșită ? O fi omul simplu prea simplu (cât de simplu poți fi ?!) ? E chestie de demnitate (să trăiești din munca altora, fiindcă … ai dreptul!), iar omul simplu nu e deloc slab la acest capitol – pare-mi-se.

  Mulțumesc.

  P.S.

  Comentariile dvs. (MȘ) m-au provocat.

 2. Bine că importă extracomunitari, în timp ce 2 milioane de români sunt plătiți cu salarii de sclavi de 250 de euro. Nu mai zic că extracomunitarii iau 400 de euro cel puțin pt. că așa „prevede” legea. Un plan mizerabil, bine pus la punct de ticăloșii care conduc România.

 3. la criza economica si somajul ce se preconizeaza la orizont, numai copiii mici o mai cred p-asta cu criza fortei de munca. Si oricum aia nu vin sa munceasca, vin sa stea pe ajutoare sociale, care pentru astia or sa fie babane, fonduri europene bla bla, nu ca cele pentru romani.

  • Nimeni nu va da de bună voie salarii mari la toată lumea. Dar dacă sunt suficienți oameni care caută de muncă, unii vor accepta și salariile mici. De-aia e criză, pentru că nu mai sunt români care acceptă salarii mici: fie nu mai există, fie au plecat afară.

 4. Nu e nici o “criză demografică”. Oamenii amestecați sînt mai ușor de strunit.
  Cînd zic amestecați zic oameni de tot felul de rase și tot felul de religii, culturi.

   • Chiar dacă mai rămân un milion de români în România de ce să aduci străini.
    Anii 1920 sau 1930 eram pe primul loc în lume la nașteri pe mia de locuitori; 30 și ceva. De la cît în jos să ne dăm de ceasul morții.
    Dacă Ford, arunc un nume, a deschis fabrică în România a cui e vina că nu are cu cine.
    Dacă un investitor (scriu cv cu greață) român are idei și n-are cu cine, după toate socotelile e mai cîștigat dacă face o fabrică în Vietnam decît s-aducă vietnamezi aici. E și mai omenește.
    Totul e plănuit. Francezul acesta ce scrie-n engleză s-ar putea să aibe dreptate:
    https://world-war-3-explained.blogspot.com

 5. De acum incepe!

  Aducem străini ca să poată corporațiile străine să facă profit, pe scurt.

  Asta inseamnă de fapt că e „criza forței de muncă” : că ai capacități de producție prea mari si trebuie să le mentii, așa că multinaționalele o să importe un alt popor să le facă munca in colonie și ele cand au chef pleacă și milioanele de străini o să rămână pe capul nostru si o să ne acuze de rasism dacă ii criticăm sau le cerem să se integreze.

  in plus acești migranți care nu iubesc România, nu o cunosc, vor vota USR sau orice partid trădător globalist care le va promite bani gratis , ajutor de integrare , cetățenie rapidă, reunire familială etcetc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE