vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEȘapte militari de la Baza „Mihail Kogălniceanu” și un civil au fost...

Șapte militari de la Baza „Mihail Kogălniceanu” și un civil au fost reținuți pentru că au furat kerosen și motorină din unitatea militară

Parchetul Militar a informat că cei șapte militari de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au sustras în mod repetat, în 2022, kerosen și motorină în cantitate de aproximativ șapte tone.

„La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparținând unității militare, kerosen și motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, a precizat Parchetul Militar.

Astfel, cei șapte militari și un civil au fost reținuți și sunt cercetați pentru furt calificat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE