luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEPrimarul UDMR din Sf. Gheorghe dă de înțeles că România ar fi...

Primarul UDMR din Sf. Gheorghe dă de înțeles că România ar fi un stat artificial, apărut după al doilea război mondial, precum Cehoslovacia sau Iugoslavia, care au dispărut între timp

Arpad Antal, primarul din Sfântu Gheorghe, a declarat la mitingul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni că maghiarii care vorbesc aceeaşi limbă şi cultivă aceeaşi cultură în Bazinul Carpatic formează un singur corp, a cărui inimă bate astăzi în Transcarpatia.

La miting a fost prezența și Judit Varga, ministrul maghiar al Justiției. În cadrul discursului, Arpad a comparat România cu Cehoslovacia și Iugoslavia, state apărute după primul război mondial și dispărute în anii 90.

„Cu toţii simţim durerea, ne cutremurăm la fiecare foc de artilerie, fiecare tanc trece şi peste trupul nostru. Astăzi, fraţii noştri maghiari din Transcarpatia îşi dau sângele pentru o ţară care nu îi respectă” – a declarat primarul localităţii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

El a declart că pacea de după războaiele mondiale din secolul XX a dat naştere unor noi state – Cehoslovacia, Iugoslavia, Uniunea Sovietică, România -, dar aproape toate s-au destrămat pentru că locuitorii lor nu se respectau unii pe alţii. Arpad ignoră faptul că statul român modern și-a început existența în secolul XIX, nu după războaiele mondiale.

„Faptul că România este întreagă se datorează şi nouă, maghiarilor. Noi nu am vrut conflicte, nu am vrut sacrificii de sânge, nu am vrut copii orfani, mame abandonate. Nu am ales ostilitatea, ci calea democraţiei, pentru că drepturile pot fi puse în valoare prin mai multe mijloace. Unii încearcă să rezolve problema minorităţilor prin război şi conflict, iar alţii aleg dialogul, ca şi noi”,  a subliniat Árpád Antal.

El a precizat că maghiarii din Transilvania nu sunt interesaţi în distrugere, ci în construcţie, în respectul reciproc şi convieţuire paşnică, dar nu renunţă la drepturile lor şi aşteaptă respect din partea României.

„Transilvania, Ţinutul Secuiesc, Sfântu Gheorghe este casa noastră. Limba noastră maternă este maghiara, credinţa noastră aparţine lui Dumnezeu, inima noastră aparţine libertăţii. În fiecare zi vom lupta pentru ea şi o vom apăra, pentru că ne iubim pământul natal” – a declarat primarul din Sfântu Gheorghe în încheierea discursului rostit cu ocazia sărbătorii naţionale a maghiarilor.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate