sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPrimăria Municipiului Constanța ar putea DEMOLA o Biserică ortodoxă construită fără autorizație....

Primăria Municipiului Constanța ar putea DEMOLA o Biserică ortodoxă construită fără autorizație. Arhiepiscopia Tomisului încearcă să găsească soluții

Instanța a decis demolarea unei biserici din municipiul Constanța, care a fost ridicată fără autorizație, iar potrivit deciziei, rămase definitive, Primăria Constanța trebuie să demoleze acea construcție în termen de 90 de zile. Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluții, menționând că nici municipalitatea „nu dorește să-și lege numele de o asemenea demolare”, conform stiripesurse.ro.

Hotărârea acestei instanței a fost atacată cu apel de Arhiepiscopia Tomisului. Tribunalul Constanța a decis, în această săptămână, să respingă acțiunea ca nefondată, iar în acest caz hotărârea primei instanțe a devenit definitivă. Arhiepiscopia Tomisului a publicat

„Construim soluții pentru comunitate, nu demolări și interdicții. (…) Juridic vorbind, și deciziile definitive pot fi atacate pe căi excepționale. Vom gândi care este cea mai bună cale. Dincolo de aceasta, suntem în continuare în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluții, pentru că nici Primăria nu dorește să-și lege numele de o asemenea demolare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În fond, nu se pune problema de demolare ci de relocare a unui locaș temporar de cult al Parohiei Izvorul Tămăduirii, căruia până acum nu i s-a găsit un loc potrivit. Biserica va respecta legea, dar legea nu poate fi împotriva interesului general al comunității”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului, într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE