OPINIIIdeologiile sunt vremelnice, Hristos este veșnic

Ideologiile sunt vremelnice, Hristos este veșnic

Și iată, deci, cum tot poporul vorbește despre năzbâtia neiscusită a „Înregistratorului”, cum bine a ales să-l numească colegul meu Mihai Șomănescu.

Cert este că nu mai putem vorbi despre deontologie în jurnalism. „Formele fără fond” prezente în aproape toate manifestările actuale sunt cauzate de cea mai năucitoare molimă a generației: lipsa de sens.

Nu reușim să strângem rândurile sufletești pentru a căuta cu inimă curată sensul. Ar fi esențial să ne străduim să lucrăm ceva mai mult cu noi înșine, întrucât fără sens, fără o luptă, o căutare, fără repere ne rătăcim numaidecât.

Iscusința se risipește încet, dascălii sunt lăsați deoparte, iar valorile consacrate ale oricărei profesiuni se pierd odată cu cele amintite adineauri.

Acum putem vorbi, în cel mai discret și indulgent mod, despre un „editorial video” mediocru cu pretenții de „investigație”, excelent împachetat cu detalii tehnice atent pregătite.
Calitatea imaginii, aspectul sonor, grafica demnă de netflix transformă campania de defăimare ce se voia a fi serioasă, într-o emisiune de tip „telenovelă” specifică unor canale de televiziune ce nu mai au nevoie de menționare. Pe lângă chestiunile tehnice, intriga și insinuările sunt foarte bine alese, destinate minților neinstruite, victimele lipsei de sens.
Faptul că orice instituție, indiferent de specificul ei, este formată din oameni care sunt permanent dispuși la greșeală nu este mare filosofie. Totodată, a refuza să vezi evidențele, a te lega de felurite detalii (unele născocite, altele adevărate) și a închide ochii în fața imaginii de ansamblu este ori viclenie, ori rătăcire parțial nevinovată.

Despre erorile colosale din reportaj nu e cazul să mai spun și eu. Le-au lămurit alții mai pricepuți în economie și modul de funcționare a pieței.

În schimb, chiar și pe R3media, dar mai ales în publicațiile bisericești (Basilica, Trinitas, Doxologia, Lumina ș.a.m.d.), veți găsi cât folos aduce Biserica românilor.

Anul trecut, Arhiepiscopia Bucureștilor (căci, în mod direct, ea a fost atacată, nu întreaga instituție), a dat înapoi la stat mai mult decât a primit! Acest lucru nu este o raritate.
Nu mai vorbim despre câte spitale, centre sociale, școli, acțiuni de ajutoare concretă a întreprins Biserica, căci ar trebui să înșiruim multe numere mari, îmbucurătoare.
Este cel mai mare filantrop al țării și, în mod organic, instituția cu cel mai mare grad de încredere în rândul populației (urmată de Armată și de Academie).

Tocmai de aceea nu trebuie să ne mire sau să ne sperie atacurile fervente, artileria de calomnii cu care se năpustesc asupra noastră. Această putere dobândită în mod natural, este, în fapt, mult mai de preț decât puterea lor executivă la care au ajuns oarecum artificial și pe care o au pentru foarte puțin timp.

Ideologiile sunt vremelnice, Hristos este veșnic.
Nădăjduim că ne-om dumiri, în cele din urmă.
La cât mai puține decepții!
Doamne ajută!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Da bre hristos ii vesnic la fel ca furturile marelui alb. Dar ce va pasa voua? Hauristii ca somanescu se bucura de ce pica de la masa bogatanilor din bor. ba somanescule chiar nu ai pic de rusine bre. Sugi sangele poporului si regurgitezi porcarii conspirationiste in timp ce tu esti vaginat cu doza 3 huooo vaccinistule

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate