ACTUALITATEDonald Trump : Pentru orice om inteligent e clar că virusul COVID-19...

Donald Trump : Pentru orice om inteligent e clar că virusul COVID-19 provine dintr-un laborator din China

Donald Trump, președintele SUA între 2017 și 2021, crede că este „evident pentru persoanele inteligente” că virusul SARS-CoV-2 a provenit dintr-un laborator din Wuhan, orașul din China considerat epicentrul pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres, care citează EFE.

Într-un interviu pentru site-ul conservator Newmax cu cel care i-a fost consilier, Steve Cortes, și publicat de The New York Post, Trump se referă la informațiile apărute în ultimele zile în presa locală care insistă că originea virusului ar trebui investigată mai serios și că SARS-CoV-2 ar fi putut proveni din laboratorul din Wuhan.

Ministrul sănătății din SUA, Xavier Becerra, a cerut marți studii „independente și transparente” pe tema originii coronavirusului, în timpul intervenției sale la adunarea anuală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). „Trebuie să înțelegem mai bine pandemia, pentru a putea răspunde mai bine amenințărilor viitoare, iar studiile privind originea COVID-19 trebuie să fie transparente, bazate pe știință și pe independența experților”, a declarat Becerra, prin videoconferință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Autoritățile americane și-au manifestat încă din februarie nemulțumirea față de rezultatele preliminare ale anchetelor realizate la Wuhan la începutul anului de către experți internaționali, în căutarea posibilei origini a pandemiei, și și-au exprimat convingerea că oficialitățile chineze au ascuns informații membrilor echipei OMS.

Trump e sigur că virusul COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan, China

Luni, The Wall Street Journal a relatat că trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 și au avut simptome similare celor de COVID-19, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei. Potrivit ziarului american, care citează surse din serviciile de informații americane, un raport al Departamentului de Stat al SUA semnala că cercetătorii chinezi s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019, suficient de grav pentru a avea nevoie de îngrijiri medicale în spital, lucru dezmințit de autoritățile de la Beijing.

„Nu aveam nici cea mai mică îndoială”, a declarat Trump în interviul menționat. „Presa m-a criticat deoarece China afectează mulți oameni’”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă, referindu-se la originea SARS-CoV-2. „Lumea nu voia să spună China. În general, se dă vina pe Rusia. Mereu e Rusia, Rusia, Rusia, însă eu am spus de la bun început că a provenit din Wuhan”, a continuat Trump.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acum, „toată lumea este de acord că aveam dreptate când am numit de la bun început orașul Wuhan drept sursa COVID-19, cunoscut uneori și drept virusul din China. Pentru mine a fost evident de la bun început, însă am fost foarte criticat, ca de obicei. Acum toți spun: ‘Avea dreptate’. Mulțumesc!”, a conchis Donald Trump, citat separat într-un comunicat de presă, precizează Timpul.md.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...