Oficialii Suediei și cei ai Finlandei susțin că a sosit timpul să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord(NATO). Cererea lor a venit ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, însă, liderii de la Kremlin spun că aceste demersuri, de extindere a alianței, nu aduc, de fapt, pacea în Europa, informează BBC.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut deja o poziție oficială după ce cele două state susțin că vor adera în mod oficial la NATO. El a transmis că, de fapt, extinderea alianței este o „confruntare”, nicidecum o metodă prin care să se instaureze pacea în Europa.
„Alianța este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a declarat Peskov, potrvit sursei citate.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Miercuri, 13 aprilie, Finlanda va prezenta reprezentanților NATO un document cu un plan de securitate, iar în vara acestui an, cererea de aderare va fi depusă în mod oficial. De asemenea, oficialii Suediei spun că sunt gata să urmeze exemplul vecinilor finlandezi. Pe de altă parte, guvernul Moscova menționează că este pregătit să schimbe planul de securitate, din moment ce NATO transmite „amenințare” prin extindere.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Va fi considerată o amenințare pentru întreaga arhitectură de securitate și va fi nevoie să luăm măsuri suplimentare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, cu referire la intrarea în NATO a celor două state, potrivit Sky News.
Și China a avut o reacție oficială cu privire la extinderea NATO. Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Zhao Lijian, a lansat acuzații la adresa acestei alianțe, menționând că NATO creează constant confruntare şi perturbări poartă războaie şi bombardează fără consideraţie state suverane, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.
Acum câteva zile, istoricul american Eric Zuesse „glumea” în titlul unui articol (propriu):
https://www.greanvillepost.com/2022/04/06/nato-declares-its-intent-to-include-all-countries/
Mai rămâne Elveția (despre care se spune că ar fi trimis câte ceva în Ucraina – nu-mi amintesc exact ce anume).
Vede cineva cum se mai poate termina „cu bine” toată afacerea ?