duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATESuedia și Finlanda vor să adere la NATO după războiul dintre Rusia...

Suedia și Finlanda vor să adere la NATO după războiul dintre Rusia și Ucraina. Liderii de la Kremlin susțin că aceste cereri nu aduc nicio stabilitate Europei

Oficialii Suediei și cei ai Finlandei susțin că a sosit timpul  să adere la  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord(NATO). Cererea lor a venit ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, însă, liderii de la Kremlin spun că aceste demersuri, de extindere a alianței, nu aduc, de fapt, pacea în Europa, informează BBC.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut deja o poziție oficială după ce cele două state susțin că vor adera în mod oficial la NATO. El a transmis că, de fapt, extinderea alianței este o „confruntare”, nicidecum o metodă prin care să se instaureze pacea în Europa.

„Alianța  este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a declarat Peskov, potrvit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Miercuri, 13 aprilie, Finlanda va prezenta reprezentanților NATO un document cu un plan de securitate, iar în vara acestui an, cererea de aderare va fi depusă în mod oficial. De asemenea, oficialii Suediei spun că sunt gata să urmeze exemplul vecinilor finlandezi. Pe de altă parte, guvernul Moscova menționează că este pregătit să schimbe planul de securitate, din moment ce NATO transmite „amenințare” prin extindere.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Va fi considerată o amenințare pentru întreaga arhitectură de securitate și va fi nevoie să luăm măsuri suplimentare”, a declarat  Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, cu referire la intrarea în NATO a celor două state, potrivit Sky News.

Și China a avut o reacție oficială cu privire la extinderea NATO. Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Zhao Lijian, a lansat acuzații la adresa acestei alianțe, menționând că NATO creează constant confruntare şi perturbări  poartă războaie şi bombardează fără consideraţie state suverane, informează agenția  Xinhua, citată de Agerpres.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE