luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATENATO: Războiul din Ucraina a zdruncinat întreaga ordine internațională. Vom ajunge la...

NATO: Războiul din Ucraina a zdruncinat întreaga ordine internațională. Vom ajunge la familia lui Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat joi că invazia rusă în Ucraina nu doar că a afectat securitatea în Europa, ci și a „zdruncinat întreaga ordine internațională”, transmite EFE, citat de Agerpres.

Într-o primă sesiune joi, membrii Alianței se întâlnesc cu omologii lor din Ucraina, Georgia, Suedia, Finlanda, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Japonia. A participat și Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și securitate europeană, Josep Borrell.

„Invazia rusă în Ucraina are implicații profunde pentru securitatea europeană, dar a zdruncinat și întreaga ordine internațională”, a declarat secretarul general al NATO. Potrivit lui Stoltenberg, prezența acestor parteneri este „un semn al unității noastre de a sprijini Ucraina, de a condamna agresiunea Rusiei și de a apăra ordinea internațională bazată pe reguli”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La sosirea sa la reuniune, ministrul grec de externe, Nikos Dendias, a asigurat că țara sa va cere Curții Penale Internaționale să investigheze „crimele de război comise la Mariupol”. Titulara portofoliului Externelor din Marea Britanie, Liz Truss, a subliniat că țara ei pledează pentru interzicerea “tuturor importurile de energie rusească, sancționarea cât mai multor bănci (rusești) și intensificarea livrărilor de arme către Ucraina”.

Referitor la sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, afirmat că principiul „de bază” care ar trebui să „ghideze” blocul comunitar este „să se limiteze suma de bani pe care Europa o trimite Rusiei”, pentru că acei bani sunt apoi folosiți pentru „războiul barbar și oribil împotriva Ucrainei”. „Orice sancțiune care reduce suma de bani pe care Europa și lumea o trimit Rusiei este binevenită”, a spus el.

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a subliniat că țara sa a „sprijinit Ucraina cu diferite arme militare și căutăm împreună cu aliații noștri cum putem să sprijinim Ucraina în viitor, într-un mod mai intens și mai coordonat, pentru că are dreptul să se apere”, a spus ea. Baerbock a precizat, însă, că această coordonare nu va fi realizată de NATO, iar armele trebuie trimise de fiecare țară în mod individual.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Având în vedere activitatea comună a G7, este important să dăm clar de înțeles că rămânem uniți în fața crimelor de război la care am fost martori în ultimele zile”, a spus Baerbock, a cărei țară prezidează acest Grup al celor mai dezvoltate șapte economii ale lumii, referindu-se la masacrul civililor din Bucea.

Șefa diplomației canadiene, Melanie Joly, a declarat că „oamenii erau foarte sceptici privind posibilitatea de a-l sancționa pe președintele rus Vladimir Putin și am făcut-o. Oamenii erau sceptici că vom ajunge la familia lui și o vom face”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
  De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. “Zelensky sparks controversy among Greek parliamentarians. During a video conference with Greek lawmakers held on Thursday, Ukrainian President Volodymyr Zelensky appeared accompanied by two neo-Nazis from the Mariupol’s Azov Battalion.

  Their presence generated discomfort among the members of the Greek parliament, many of whom left the Chamber in sign of protest. Others remained in the meeting, but avoided applause or other forms of approval.

  For example, Nasos Iliopulos, the spokesperson of the Coalition of the Radical Left–Progressive Alliance (SYRIZA), said that their presence was an “extremely dangerous and insulting” affront to Greek democracy.

  The European Realistic Disobedience Front (MeRA25) stated that “is in solidarity with the Ukrainian people, not with the Nazi Azov battalion. What happened today in the Greek parliament is unacceptable, it is reprehensible, it is an absolute humiliation, and it took place with the complete loss of face and indulgence by the speaker and the government.”

  Outlet Sputnik recalled that the Azov Regiment was formed as a volunteer militia and integrated into the Ukrainian National Guard in 2014. “It is one of the most notorious fighting units in the country, with many fighters known for openly neo-Nazi leanings and for war crimes including murder, torture and mass looting.””

  Mint americanii de la TeleSur ?

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate