marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVremea în săptămâna 4-10 ianuarie 2020. Vom avea 15 grade la...

Vremea în săptămâna 4-10 ianuarie 2020. Vom avea 15 grade la Bobotează! La sfârșit de săptămână vine gerul

Prima săptămână din noul an ne poartă de la agonie la extaz. Dacă gerul Bobotezei este istorie anul acesta, cu maxime de 13 grade prin bună parte din țară, weekendul aduce semnalul unei schimbări majore, iar iarna își va intra în drepturi, inclusiv cu ninsori ce se pot dovedi importante cantitativ, inclusiv în zonele joase din sud.

Luni, 04 ianuarie:

Începem săptămâna cu o temperaturi minime mult peste ceea ce ar însemna chiar și valorile maxime pentru luna ianuarie, astfel că vorbim de minime de la 6 spre 8, 9 grade în cea mai mare parte a țării, doar prin nordul Crișanei, Maramureș și Transilvania să vorbim de temperaturi de la 2 spre 4, 5 grade. În zonele montane vorbim de valori de la 0 spre –2, –3 grade.

Maximele sunt mai degrabă de sfârșit de martie, început de aprilie, cu valori ce ajung, prin sud-estul Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea, chiar la 13 – 15, 16 grade. Și în restul țării temperaturile maxime ajung la 8 – 10 grade, cu 1 – 3, 4 grade în zonele montane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Precipitațiile sunt prezente prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, dar și prin Oltenia, Muntenia și Moldova. Cantități mai importante vor fi prin Oltenia, Meridionali, Apuseni, nordul Crișanei și al Maramureșului, unde se pot acumula 15 – 20 l/mp, iar prin Meridionali chiar 40 – 50 l/mp. În restul zonelor unde așteptăm precipitații nu trecem de 5 – 10 l/mp.

Marți, 05 ianuarie:

Avem parte de o nouă noapte caldă, cu valori de temperatură de 5 – 7 grade în cea mai mare parte a țării, iar prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea se ating chiar 8 – 10 grade. În zonele montane vorbim de minime de la –1 spre 1, 2 grade.

Maximele zilei pleacă de la valori de –2 spre 0, 1 grade prin zonele montane, 4- 6 grade prin Transilvania, Maramureș, dealurile Munteniei, nordul Moldovei, iar prin Banat și Crișana se ating 6 – 7 grade. Din nou, cele mai ridicate valori maxime le vom avea prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, zone unde se ating și 9 – 11 grade.

Precipitațiile sunt prezente în cea mai mare parte a țării, iar prin estul Olteniei, Muntenia, Maramureș, Transilvania și Moldova vorbim de cantități de precipitații care ajung la 20 – 30, 40 de l/mp. În restul țării nu trecem de un 5 – 7 l/mp.

Miercuri, 06 ianuarie:

Noaptea de Bobotează vine cu minime ușor negative (-0 spre –1 grad) prin Oltenia, mare parte din Muntenia, Transilvania, dealurile Moldovei, Maramureș, Crișana, în timp ce în restul țării minimele urcă spre 2 – 4, 5 grade. În zonele montane avem parte de valori negative (-2 spre –4 grade, cu –7 spre –9 grade pe creste).

În ceea ce privește maximele zilei, gerul Bobotezei pare o poveste din bătrâni, când noi vom avea și 11 – 13 grade prin bună parte din țară, în timp ce prin Crișana, nordul Maramureșului, Transilvania, nordul și centrul Moldovei se ating 7 – 8 grade. Inclusiv în zonele montane avem maxime pozitive ( 1- 3 grade), în timp ce pe creste vorbim de valori ușor negative, de –1, –2 grade.

Precipitații slabe sunt așteptate prin vestul Meridionalilor, NV Olteniei, estul Moldovei și vestul extrem al Banatului și Crișanei, cantitățile așteptate urmând să nu treacă de un 2 – 5 l/mp.

Joi, 07 ianuarie:

Vorbim tot de valori minime ridicate, care vor ajunge, în cea mai mare parte a țării, la 7 – 9 grade. Doar prin Moldova, Transilvania, Maramureș, Oltenia ne oprim la 3 – 5 grade, în timp ce prin zonele montane avem valori negative, de la –2 spre –4, –5 grade.

Maximele zilei ajung la 8 – 10, 11 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, iar prin dealurile Munteniei, restul Moldovei ajungem la 6 – 7 grade. În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vorbim de valori diurne de la 4 spre 6 grade în timp ce în zonele montane vorbim de maxime negative, –0 spre –2, –3 grade, cu –5, –6 grade pe crestele montane.

Precipitații vom avea la nivelul întregii țări (3 – 5 l/mp), cu 15 – 20, 25 l/mp prin zonele montane, Maramureș, nordul Crișanei.

Vineri, 08 ianuarie:

Noaptea aduce minime negative prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, dealurile Olteniei și Munteniei, nordul Moldovei (-1 spre –3 grade), în timp ce în restul țării nu mai trecem de un 1 – 3, 4 grade. În zonele montane și pe creste temperaturile coboară sub –6 spre –8 grade.

Maximele zilei se vor situa, la nivelul întregii țări, între 4 – 6, 7 grade, cu 2 – 3 grade prin Transilvania, în timp ce în zonele montane rămânem cu valori negative, de la –4 spre –6, –7 grade.

Precipitații slabe sunt posibile prin Orientali, nordul Transilvaniei și Maramureș (1 – 3 l/mp).

Continuarea este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE