duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Robert Turcescu dezvăluie că Rareș Bogdan știa de acum 2...

VIDEO | Robert Turcescu dezvăluie că Rareș Bogdan știa de acum 2 luni că Austria nu ne primește în Schengen. Europarlamentarul PNL nu a scos o vorbă în spațiul public despre acest lucru

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit că Rareș Bogdan a știut încă de acum două luni de faptul că Austria se va opune aderării României la Spațiul Schengen.

„E ceva straniu! În primul rând o să dezvălui niște mesaje personale pe care le-am avut acum 2 luni cu Rareș Bogdan, în vremea în care, în Parlamentul European, pe 5 octombrie, rostea acel celebru discurs furibund față de Schengen. L-am întrebat la vremea respectivă, că pomenea de două țări care se opuneau intrării României, dacă e vorba de Olanda și de Suedia.

Rareș Bogdan mi-a scris atunci, într-un mesaj, că nu, nu e Suedia. Pe de o parte e Olanda, dar mai e vorba de Austria. Am întrebat, Austria? El a zis da, Austria. E clar că la nivelul establishment-ului politic românesc se știa că Austria, încă de acum 2 luni, se opunea intrării României în Spațiul Schengen.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău carteaGhidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru noi, ceilalți, chestiunea opoziției Austriei a părut așa, de dată foarte recentă. Nu, iată că de două luni se știa acest lucru“, a spus Robert Turcescu în emisiunea sa de la EVZ Play.

Acum două luni, Rareș Bogdan vorbea însă doar de o singură țară care se opune aderării României la Spațiul Schengen, și anume Olanda. Aceasta este una dintre multele declarații pe care europarlamentarul liberal le-a făcut cu privire la statele care sunt împotriva României, dar niciodată nu a vorbit în spațiul public de Austria.

„Ei bine, teoretic, Olanda se opune intrării României în Schengen. Practic, eu nu cred că e o politică a Olandei față de România, ci o chestiune mult mai complexă ce ține de o politică a statelor din Vest cu privire la Estul european. Tot ce v-am spus până acum a fost valabil într-o cheie de analiză până la începutul războiului din Ucraina. Războiul din Ucraina a repoziționat România din punct de vedere geopolitic, geostrategic și a reevaluat șansele României”, spunea, acum ceva timp, Rareș Bogdan.

@r3media.ro

#r3media #raresbogdan #parlamentuleuropean #spatiulschengen #schengen #romania #uniuneaeuropeana

♬ sunet original – r3media.ro

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate