marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAm plătit tribut, degeaba. Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție prin care...

Am plătit tribut, degeaba. Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție prin care recomandă ca Olanda să se OPUNĂ intrării României în Spațiul Schengen

Parlamentul Olandei a votat o rezoluție prin care consideră că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen, menționează G4Media.

Această rezoluție vine după ce România a achiziționat, săptămâna trecută, două nave multirol de pompieri, chiar de la Olanda. Valoarea „tributului” a fost de 44 de milioane de euro și s-a plătit chiar înainte de vizita premierului Mark Rutte la București.

Întregul text al rezoluției votate de Parlamentul Olandei, mai jos:

„Camera, după ce a ascultat deliberările, luând act de faptul că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen va fi discutată în curând; luând act de faptul că guvernul olandez a votat timp de mulți ani împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen din cauza corupției persistente și a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele țări; întrucât corupția și problemele legate de crima organizată dintr-o țară Schengen pot crea probleme majore pentru funcționarea controlului la frontieră din țara respectivă și pot reprezenta astfel riscuri de securitate pentru Țările de Jos și pentru întregul spațiu Schengen, întrucât în prezent sunt în curs de desfășurare anchete de anvergură limitată și misiuni de investigare a funcționării statului de drept, a corupției și a crimei organizate în România și Bulgaria; solicită guvernului să asigure investigații suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România și Bulgaria, pe baza faptului că Țările de Jos analizează cu strictețe și corectitudine funcționarea statului de drept și reducerea corupției și a criminalității organizate în ambele țări, iar până atunci să nu ia măsuri ireversibile”.

Amintim faptul că, dintre toate țările membre al Uniunii Europene, doar România, Bulgaria, Croația, Irlanda și Cipru nu fac parte din Spațiul Schengen. De-a lungul timpului, Olanda s-a împotrivit constant accederii României în acest for european.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. poate sa explice cineva care sunt marile avantaje ale intrarii in sengen? Avem dreptul sa mancam o potie in plus de greieri?

    • In primul rand, marele avantaj este pentru transportatorii romani si pt. ce sa mai produce (atat cat se mai produce) in Romania si trebuie ulterior transportat catre vest, astfel incat tirurile sa nu mai piarda zeci de ore de asteptat. ca sa fie verificate la granita cu Ungaria.

      Acesta-i marele avantaj, nu acela ca vine diasporeanul in Romania fie de Craciun, fie de Paste, fie vara si trebuie sa arata pasaportul sau buletinul la Nadlac, de exemplu, daca vorbim de granita rutiera sau, la Otopeni, Cluj, Iasi daca vorbim de cea aeriana.

      Ati vazut mai ales vara, la vamile Nadlac sau Bors, de exemplu, cand se aglomereaza de diasporeni, fie pe fluxul de intrare in Romania, fie pe fluxul de iesire cand li se termina concediul….televiziunile merg acolo “sa-si faca datoria” si auzim deja cliseul din gura diasporenilor “Numai in Romania….Romania isi bate joc de noi, romanii care lucram si trimitem bani in Romania….stam de 3-4 ore sa intram in Romania….”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE