sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATERareş Bogdan anunţă că va cere scoaterea partidului conservator austriac din PPE:...

Rareş Bogdan anunţă că va cere scoaterea partidului conservator austriac din PPE: „E confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia”

În urma votului de respingere a aderării României la Schengen, în Consiliul JAI, Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a anunţat joi că va solicita scoaterea partidului conservator austriac din PPE susținând că în momentul de față există cofirmarea faptului că Austria are o problemă cu România și o privește ca pe o ţară de mâna a treia, informează Stiripesurse.ro.

„În acest moment, e confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia. Acest lucru va duce la reacţii, sunt convins, din partea opiniei publice şi a partidelor politice reprezentante ale opiniei publice de un anumit fel. Nu vă închipuiţi că vom trece ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat o chestiune gravă care va trebui să aibă consecinţe. Care vor fi consecinţele, vom discuta în următoarele ore şi zile”, a spus Rareş Bogdan.

În ceea ce privește înaintarea unei sesizări la Curtea Europeană de Justiţie, europarlamentarul PNL consideră că un astfel de proces este dificil. „Gândiţi-vă că chestiunea pe care ne-a făcut-o Austria, acum trei sau patru ani de zile, cu blocarea copiilor români de a încasa aceeaşi alocaţie ca şi copiii austrieci a durat 4 ani sau 5 ani de zile procesul. Chestiunea cu Curtea de Justiţie durează foarte mult şi înseamnă costuri uriaşe pentru România, pentru că oamenii vor sta în continuare la graniţă, firmele de transport vor plăti în continuare între 200 şi 400 de euro, din cauza existenţei graniţei Schengen, deci situaţia nu este una simplă şi lucrul acesta trebuia să şi-l asume Austria”, a explicat Rareş Bogdan.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentarZeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit naturalși vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta a adăugat că „românii nu vor mai privi cu aceeaşi simpatie o ţară care până acum a avut o relaţie privilegiată cu sufletul românesc şi poporul şi statul român”.

„Noi, PNL, rămânem în PPE. Dar, în acelaşi timp, astăzi, în câteva minute va începe o nouă şedinţă, voi intra prin skype şi voi solicita scoaterea din PPE a OeVP ( conservatorilor austrieci, nr), pentru modalitatea în care s-a comportat Austria”. Și a continuat spunând  că „nu poţi să votezi o rezoluţie a partidului la Congresul de la Rotterdam, nu poţi să votezi alături de România rezoluţia de la Parlamentul European şi după aceea să întorci totul în ultimele două săptămâni fără a avea repercusiuni.”

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. sa-l bantuie
  Jörg Haider – Wikipedia
  en.wikipedia.org › wiki › Jörg_Haider
  Jörg Haider was an Austrian politician. He was Governor of Carinthia on two occasions, the long-time leader of the Freedom Party of Austria (FPÖ) and later …

  • Aurică, tată, ce-ai vrea tu? Să se dea numai știri cu popi. Sau de ce crezi tu că numai creștinii ar apăra valorile naționale? Istoria nu ți-a plăcut deloc în școală?
   Doar ca fapt divers, lumea ar trebui să fie ca tine și să citească numai știri „de buna credinta”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE