ACTUALITATEAUR salută faptul că Biserica se implică în procesul de informare a...

AUR salută faptul că Biserica se implică în procesul de informare a cetățenilor privind vaccinul, consideră că era mai bine dacă informațiile proveneau de la un grup independent de experți

Partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) apreciază drept „obiectiv și necesar demersul Bisericii Ortodoxe Române de a contribui la informarea cât mai corectă a membrilor clerului și a enoriașilor în ceea ce privește campania națională de vaccinare împotriva virusului Sars-CoV-2”, arată un comunicat de presă.

AUR salută decizia Patriarhiei de a distribui o broșură cu caracter informativ, astfel încât clerul și credincioșii să înțeleagă că este vorba despre un drept, nu o obligație.  Precizările AUR vin în contextul lansării unei broșuri despre vaccin către clericii Bisericii Ortodoxe Române, cu acceptul Patriarhiei, de care R3Media a relatat deja.

Pentru a se evita neîncrederea în acțiunile Guvernului, AUR consideră că era mai bine ca informarea să fie făcută, paralel și de un grup de experți independenți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„AUR salută faptul că Patriarhia a distribuit în eparhii o broșură cu caracter informativ, astfel încât credincioșii să decidă în cunoștință de cauză asupra vaccinării propriu-zise și să înțeleagă că aceasta reprezintă un drept, și nu o obligație. Această broșură a fost furnizată de guvern, ceea ce a suscitat și multe reacții de neîncredere și de contestare vehementă a demersului. În viziunea AUR, ideal ar fi fost ca informarea să fie făcută atât din partea guvernului, cât și din partea unui grup independent de experți, români și/sau străini, la care să aibă acces nemijlocit Biserica, astfel încât orice suspiciune să fie eliminată de la bun început”, se arată în comunicat.

Partidul lui Claudiu Târziu și George Simion consideră că vaccinarea trebuie să fie „un act profilactic responsabil, recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferite de autoritățile competente și receptate corect de către cetățeni”.

De asemenea, AUR susține că accentul trebuie să cadă pe principiilor de natură etică: „consimțământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor, dar și a eventualelor riscuri, asumarea de către producătorii vaccinului sau de către autoritățile publice a responsabilității pentru eventualele cazuri nefericite în care se constată efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite