duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMarian Munteanu, Sorin Constantinescu și Dan Puric, printre lectorii tinerilor care au...

Marian Munteanu, Sorin Constantinescu și Dan Puric, printre lectorii tinerilor care au participat la Școala Politică a Tinerilor AUR: De vreo 200 de ani, românii trăiesc aproape într-o continuă luptă de eliberare națională

Fostul lider al studenților din Piața Universității, Marian Munteanu, omul de afaceri Sorin Constantinescu și actorul/regizorul Dan Puric au fost printre lectorii care le-au vorbit tinerilor care s-au înscris la cursurile Școlii Politice a AUR.

Școala Politică a AUR a avut loc în această vară, la Neptun, și Marian Munteanu le-a vorbit celor prezenți despre necazurile pe care le au de îndurat, inclusiv minciunile și calomniile care se spun despre ei.

„Anumite lucruri care se vi se întâmplă vouă acum mie îmi provoacă o repulsie atât de mare încât, cum să spun, nu știu ce aș face dacă aș avea din nou 20 de ani. Nu știu ce aș face…Mizeriile care se spun, minciunile care se aruncă, manipulările astea ordinare și odioase…

În comunism, da, aveau un sens. Era un regim de ocupație, elaborat de niște cretini, instalat aici, unii cu un par în mână, trebuia să spui prostii. Până la urmă, era în logica lor. Acuma, chipurile, e libertate de exprimare, e democrație, și mint cum respiră. Falsifică tot. Să știți că, chiar dacă nu v-a băgat – cel puțin încă – cineva pe la pușcărie, s-ar putea ca într-o bună zi să vă bage, că nu e exclus, se mai întoarce roata, trăiți destule lucruri rele. Așa că aveți și voi, sunt convins, suferințele voastre, nemulțumirile voastre, pentru care sper să găsiți soluții să le depășiți”, a declarat Munteanu.

Liderul celei mai mari manifestații studențești din istoria României le-a spus tinerilor că românii luptă pentru eliberare națională de cel puțin 200 de ani.

„Noi, românii, am trăit într-un loc periculos, cu state formate de regulă de alții, pe care nu-i interesa ce vrem noi, nu-i interesa ce nevoi avem noi, ci îi interesa să utilizeze ce se poate utiliza pe aici. De aceea, deși noi utilizăm cuvinte ca revoluție, românii n-au avut revoluții în adevăratul sens al cuvântului. De vreo 200 de ani, românii trăiesc aproape într-o continuă luptă de eliberare națională. De la Horea încoace. În diverse părți, în diverse momente. Încercând cumva să redevină ce-au fost cândva și anume oameni liberi. Libertatea e o valoare fundamentală, pe care dacă nu o avem destinul nostru devine dureros”, le-a mai spus Munteanu tinerilor din AUR.

Pe lângă cei trei, a mai vorbit și senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR și totodată liderul Institutului Conservator „Mihai Eminescu”, organizatorul evenimentului.

Senatorul le-a spus tinerilor că-și pot găsi modele în personalitățile din trecutul României și că neapărat trebuie să pună accent pe educație și învățătură.

„Dacă vreți să învățați, noi vă oferim cadrul necesar. Dacă veți căuta mentori, îi veți găsi. Nu vă plac cei în viață, nu-i o problemă, căutați-i în cărți. Sunt mentori morți de mult care ne pot învăța și azi, numai să-i căutați. Să aveți curățenia sufletească și curiozitatea intelectuală să-i căutați. Dacă vreți să faceți altfel de politică, dacă vrem să facem o altfel de Românie, una în care să ne placă să trăim, una care să ne facă mândri că-i aparținem, una pe care s-o râvnească toți ceilalți, străini și români care s-au îndepărtat de ea. Putem să facem lucrul acesta? Cam slăbuț, nu prea sunteți convinși… Putem? Așa! Deci, dacă putem, astăzi este un bun început pentru mulți dintre dvs. Nu vă lăsați de carte, nu vă lăsați de învățat și căutați-vă mentorii. Pentru că numai așa veți reuși, numai așa veți face performanță”, a explicat domnia sa.

Alți lectori au fost jurnalista Sarmiza Andronic, avocatul Gheorghe Piperea sau profesorul Cosmin Corendea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. „Anumite lucruri care se vi se întâmplă vouă acum mie îmi provoacă o repulsie atât de mare încât, cum să spun, nu știu ce aș face dacă aș avea din nou 20 de ani. Nu știu ce aș face…Mizeriile care se spun, minciunile care se aruncă, manipulările astea ordinare și odioase…

  În comunism, da, aveau un sens. Era un regim de ocupație, elaborat de niște cretini, instalat aici, unii cu un par în mână, trebuia să spui prostii. Până la urmă, era în logica lor. Acuma, chipurile, e libertate de exprimare, e democrație, și mint cum respiră. Falsifică tot. Să știți că, chiar dacă nu v-a băgat – cel puțin încă – cineva pe la pușcărie, s-ar putea ca într-o bună zi să vă bage, că nu e exclus, se mai întoarce roata, trăiți destule lucruri rele. Așa că aveți și voi, sunt convins, suferințele voastre, nemulțumirile voastre, pentru care sper să găsiți soluții să le depășiți”

  Dacă ați înțeles, ridicați mâna.

  Pe cine critică în primul paragraf ? (Te pomenești că pe umilele autorități din București!)

  Era „ocupată atunci”, acum este „chipurile libertate” ?! Să mai dea o dată jos guvernul, chiar dacă nu mai are „20 de ani” – să vedem cine-l împiedică.

  „Se mai întoarce roata o dată” ? 1n 1924 PCR-ul trebuie că n-avea cine știe câți membri; în 1944 (după 20 de ani subterani), mai avea „800, veniți pe tancuri” – ne-a informat presa liberă!

  În decembrie 1989 avea 4,3 MILIOANE de membri (din care, credincioși, poate nici 100), iar la finele lunii … dispăruse fără urmă. (Până și în măreața Rusie – care ne ținuse tuturor teorie – sunt abia al doilea partid!) Acum, după 33-34 ani de la dispariție, cine să „întoarcă roata” ?! Rușii ? Chinezii ? Poate vietnamezii, dacă vor fi destui.

  Sper că ați înțeles CINE „minte, falsifică tot” – ori poate în amfiteatrele universitare să aibă curaj să fie mai clar. Ori poate veți avea voi prezența de spirit să întrebați … dacă detectați că n-ați înțeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE