ACTUALITATEStudiu | În caz de infectare cu Covid-19, anticorpii ar dura un...

Studiu | În caz de infectare cu Covid-19, anticorpii ar dura un an de zile

Anticorpii împotriva Covid-19 pot dura până la 12 luni, la peste 70% dintre pacienții care s-au recuperat de boală, potrivit unui studiu publicat de cercetători chinezi și preluat joi de mass-media locale, relatează EFE, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit rezultatelor, la 9 luni de la boală anticorpii s-au redus cu 64,3 % față de nivelul când pacienții au contractat virusul dar au rămas stabili până în luna a 12-a.

Răspunsul imunitar a fost mai puternic la bărbați decât la femei în primele etape ale infecției, însă diferența s-a estompat și a dispărut cu totul după 12 luni.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, persoanele din categoria de vârstă 18 – 55 de ani au dezvoltat nivele mai ridicate de anticorpi.

Studiul a fost realizat de o filială a companiei farmaceutice Sinopharm – care produce două dintre vaccinurile aprobate de guvernul chinez – și de Centrul de Cercetare Translațională și Medicină al Universității Jiaotong, din Shanghai.

Pentru acest studiu au fost prelevate 1.800 mostre de plasmă convalescentă de la 869 de persoane care s-au recuperat de Covid-19 după 12 luni de la infectarea lor la Wuhan.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Ceea ce nu inteleg multi, unii chiar din domeniu, este ca sistemul imun este mai complex decat prezenta sau absenta anticorpilor.
    Cineva care a intrat in contact cu acest virus, data viitoare va face o forma mai usoara ca prima data, chiar daca nu mai are anticopri determinabili.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...