miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESindromul leșinului subit | Doi spectatori de la două meciuri diferite, în...

Sindromul leșinului subit | Doi spectatori de la două meciuri diferite, în două zile consecutiv, au leșinat în tribune

Unui spectator i-a venit rău pe stadionul din Ovidiu, la meciul Farul Constanța – FC Arges.

Arbitrul a oprit imediat partida pentru ca echipa medicala prezentă la teren să-i acorde primul ajutor. Suporterul a fost transportat imediat la spital, scrie ziare.com.

Imagini video cu evenimentul de la Ovidiu, aici.

Evenimentul nefericit vine la doar o zi după ce un fan a făcut infarct în Spania, la meciul Cadiz – FC Barcelona. Atunci, partida a fost oprită pentru jumătate de oră, timp în care medicii i-au acordat primul ajutor, cu ajutorul unuia dintre fotbaliștii de pe teren.

Atunci, eroul serii a fost portarul Jeremias Ledesma, care a dus imediat un defibrilator în zona suporterului.

Duminică au apărut imagini care n-au fost prinse în transmisiunea în direct a întâlnirii dintre Cadiz și Barcelona. În prima dintre ele se vede cum un oficial din staff-ul catalanilor, probabil din corpul medical, i-a aruncat defibrilatorul lui Ledesma, scrie Digi Sport.

Nu este primul de caz de suporter care leșină în tribune. La finalul anului trecut, un fan prezent la partida Roma – Spezia din Italia a leșinat în tribune. La meci aveau voie doar persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Tot spre finalul lui 2021, în Anglia, la meciul Newcastle – Tottenham, un alt suporter a căzut din picioare, în tribună.

Finele anului trecut și cele nouă luni ale lui 2022 au fost marcate de numeroase cazuri de persoane care au căzut din picioare, acuzând probleme cardiace sau respiratorii. De la simpli trecători la sportivi, au existat numeroase cazuri în toată lumea.

Dacă pentru decesele subite s-a inventat  „Sindromul Morții Subite” (SADS), pentru colapsurile subite la persoane tinere, nu avem nicio explicație.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE