marți, mai 21, 2024
ACTUALITATETot mai multe voci cer mini-Schengenul: Transportatorii cer desființarea graniței dintre România-Bulgaria/...

Tot mai multe voci cer mini-Schengenul: Transportatorii cer desființarea graniței dintre România-Bulgaria/ Un nou sondaj pe această temă, covârșitor favorabil „uniunii” româno-bulgare

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) condamnă votul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen și solicită Guvernului României eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria, informează un comunicat de presă. UNTRR afirmă că votul austriac afectează grav industria de transport rutier.

Transportatorii critică grav Comisia Europeană și țările occidentale, acuzând „schimbarea regulilor jocului numai pentru o parte din candidați” care este, în opinia lor, „aplicarea clară de tratament inegal și preferențial. Oare acestea devin noile principii ale Uniunii Europene?”.

UNTRR cere Guvernului României „ca împreună cu Guvernul Bulgariei să soluționeze urgent și pragmatic simplificarea până la eliminare a controalelor în frontiera dintre cele două țări”.

Totuși, cei de la UNTRR afirmă că „România nu poate avea altă apartenență decât la UE”.

Această reacție vine după ce o publicație de la Sofia a realizat un sondaj printre cititori, în care 78% s-au declarat de acord cu desființarea controalelor de la vama româno- bulgară.

În aceste zile, pe cel mai mare grup de facebook româno-bulgar, se desfășoară un sondaj asemănător. Până acum 77% dintre votanți s-au declarat favorabili ideii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. pai stati asa, ce, numai transportatorii voteaza aici? E vorba de niste verificari care trebuie sa se faca la vama, care pot afecta toata populatia. Lor le convine ca fac bani mai multi dar daca mie imi baga droguri din turcia fara control?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE