miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEIohannis anunță că va secretiza în continuare informațiile despre ajutorul pentru Ucraina:...

Iohannis anunță că va secretiza în continuare informațiile despre ajutorul pentru Ucraina: ”România nu va fi mai transparentă. Nu mi se pare util să facem publice detalii despre ajutorul militar”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de a participa la Consiliul European de la Bruxelles, că va menține lipsa de transparență despre informațiile privitoare la ajutorul pentru Ucraina,invocând faptul că țara noastra se află “lângă front”.

”România nu va fi mai transparentă și pentru asta nici nu vă dau detalii despre cine pe cine va antrena”, a spus Iohannis într-o conferință de presă la care a fost întrebat dacă armata română va antrena militarii ucraineni.

”Nu mi se pare util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente pentru militarii ucraineni. Suntem lângă front, nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina. Dar toate aceste măsuri sunt agreate de forurile competente și sunt gestionate cu foarte mare responsabilitate”, a spus Iohannis, conform Agerpres.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că va insista, la acest Summit, pe “urgenţa” acordării de sprijin militar Ucrainei.

“Eu voi insista pe urgenţa sprijinului militar şi pe necesitatea de a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat”, a spus Iohannis.

Şeful statului a amintit că România sprijină ţara vecină militar, umanitar şi în ceea ce priveşte tranzitul cerealelor.

Iohannis a arătat că “Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina”.

Totodată, el a transmis că va sublinia, la Consiliu, importanţa regiunii Mării Negre din punct de vedere securitar

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Se antreneaza la secretizari de informatii publice ca sa fie in forma maxima cand va fi la nato!

  2. “…Dar toate aceste măsuri sunt agreate de forurile competente și sunt gestionate cu foarte mare responsabilitate”: asa era si la pandemia covid.

  3. Adică se poate și în Democrație, dacă șefului „nu i se pare” – unde-i TRUe să ne zică de lipsa transparenței la … Mao ?!

Comentariile sunt închise.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE