ACTUALITATERegatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi care pretindeau că...

Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi care pretindeau că sunt jurnaliști

Trei ofițeri de securitate ai Ministerului Securității Publice din Republica Populară Chineză au fost expulzați din Regatul Unit anul trecut. Aceștia aveau vize de jurnaliști și pretindeau că lucrează pentru publicații chineze diferite.

„Identităţile lor reale au fost descoperite de MI5 (Serviciul de Securitate Internă al Regatului Unit) şi ulterior au fost forţaţi să se întoarcă în China.”, citează Reuters, conform raportului întocmit de The Telegraph.

Autoritatea Britanică de Reglementare în domeniul media (OFCOM) a revocat licenţa de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN după ce a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv, adaugă Reuters. Într-un comunicat, OFCOM a explicat că dreptul de emisie a fost acordat societăţii Star China Media Limited, care în realitate „nu exercită responsabilitate editorială asupra conţinutului difuzat de CGTN”, şi că nu este posibil un transfer al licenţei către entitatea care controlează în mod real canalul întrucât acesta din urmă „este controlat de Partidul Comunist Chinez”.

BBC a fost puternic atacat de oficialii chinezi și de social media vineri, într-o dispută ce se amplifică pe zi ce trece, la o zi după ce OFCOM a anulat licența TV a presei de stat chineze, CGTN.

„BBC staționează de multă vreme în Beijing și, totuși, are mereu prejudecăți ideologice și difuzează știri false pe platforma sa, defăimând China. După atâția ani, am trecut la acțiune.”, a spus un utilizator de Weibo (aplicație chineză de social media), conform Reuters.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...