joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDigitalizarea lovește din nou: Un atac cibernetic a blocat 15 spitale din...

Digitalizarea lovește din nou: Un atac cibernetic a blocat 15 spitale din țară și din București

15 spitale, atât din țară cât și din București nu pot raporta servicii medicale din cauza unui atac cibernetic de tip ransomware iar pacienții sunt nevoiți să aștepte ore în șir în camerele de gardă.

Conform Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), este vorba despre un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale.

„Reprezentanţii Diectoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au transmis că instituţia a fost notificată în cursul zilei de luni cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România.

Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialişti ai DNSC s-a deplasat la faţa locului, pentru investigarea incidentului cibernetic”, a comunicat instituţia.

DNSC recomandă ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor, aceasta reprezentând o prioritate.

Printre cele 15 spitale, cel puțin patru sunt din București. Este vorba despre Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și Spitalul Clinic 2 CF.

Aceste spitale au închiriat acest sistem pentru serviciile medicale de la o firmă IT al cărei server a fost atacat luni dimineața.

Urmează să se stabilească cum se vor face raportarea și decontarea acestor servicii, pentru că dacă nu pot fi introduse în sistem, spitalele nu vor putea obține bani de la CNAS.

Digitalizarea – siguranță zero!

Acest atac cibernetic vine la mai puțin de două saptămâni după ce Alexandru Panait,un expert în securitate informatică a declarat că toată baza de date a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) „este vulnerabilă”, date cu caracter personal putând fi extrase cu ușurință.

Acum câteva zile persoane necunoscute au spart baza de date de la Camera Deputaților, furând datele personale ale parlamentarilor. S-au furat acte de identitate și analize medicale.

Acum două săptămâni, specialistul în securitate informatică Marco Ramilli anunța pe siteul său că pe un forum din dark web se vând datele personale ale românilor care au fost digitalizate de Ministerul Educației din 1970 până în 2023. Conform anunțului, este vorba despre datele a 21 de milioane de persoane: buletine de identitate, situație școlară.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Digitalizarea ne este impusa cu forta de globalistii care o vor. Tot ei sunt cei care pot sa ii blocheze fuctionarea pentru ca ei au facut algoritmul de lucru al digitalizarii la nivelul intregii ue! Asa ca, asta cu atac cibernetic e praf in ochii prostilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE