Actorul și omul de televiziune, Florin Călinescu își anunță retragerea din ProTv și implicit de la emisiunea Românii au Talent. „Acum este un brand de telecomandă”, a spus actorul, motivându-și decizia, la Aleph News.
„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature.
Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este un brand de telecomandă care merge din inerție.”, a spus actorul.
Întrebat dacă a „obosit de atâta ProTv”, acesta a răspuns că nu merge la muncă pentru „a se uita la siglă”. A subliniat că ține mult la profesionalismul său și că nu se lasă afectat de probleme minore.
„Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo.”, a precizat domnul Călinescu.
Reprezentanții televiziunii nu au dat prea multe detalii, precizând totuși că aceasta este perioada de renegociere a contractelor de la „Românii au Talent”, astfel insinuând că decizia lui Florin Călinescu ar putea fi o consecință a eșecului acestor negocieri.
„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere financiară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni.”, a răspuns Florin Călinescu.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
El nu știa de la început că Pro tv e un post comercial? E adevărat că lucrurile s-au mai degradat, în timp, la toate televiziunile. Mă folosesc de prilej pentru a oferi o mică lecție gratuită de gramatică, foarte necesară pentru jurnaliștii de azi! Mă întreb ce rost are virgula aceea stingheră din primul rând? „Actorul și omul de televiziune, Florin Călinescu…” Desigur, e pusă acolo de florile mărului, cum era o expresie frumoasă din copilăria mea. Nu are absolut nici un rost. Ceva-ceva a reținut jurnalistul, dar total greșit. Este vorba desore structurile apoziționale. De exemplu, într-o cerere este justificat să facem asta, numai că se pun DOUĂ virgule, nu una. Într-o astfel de structură a frazei noi venim cu o explicație în plus fără de care sensul frazei nu suferă, ci numai adăugăm un detaliu. Vă dau un exemplu: „Totul a fost bine, după cum v-am spus, până ne-am împotmolit în problemele gramaticale”. Sau: „Subsemnatul, Vasile Petru, domiciliat în…”. Punem virgulă pentru că există deja o semnătură a cererii și aici noi semnalăm de două ori numele semnatarului. Sau: „Am venit, dar cred că știți deja, din Brașov”. În articolul de mai sus nu are sens virgula pentru că nu se subînțelege despre cine este vorba! Nu putem spune: „Profesorul, Nicolae Pintilie este la catedră”. Dacă se știe din context, dintr-o afirmație anterioară, atunci da, putem scrie: „Profesorul nostru, domnul Nicolae Pintilie, și-a îndeplinit datoria cu succes”. Iată de ce trebuie să medităm asupra frazelor pe care le producem. Astfel dovedim că suntem profesioniști în meseria pe care ne-am ales-o și, vorbind/scriind corect limba română, arătăm că suntem și buni români. Sau măcar facem un prim pas spre acest ideal.
Ati iesit la vanatoare dar ati ratat vanatul… Cu ochii pe musca v-a scapat tigrul ! Asta se intampla in starea dovedita de precaritate.