ACTUALITATEFacebook a șters un clip viral în care un tânăr apără românii,...

Facebook a șters un clip viral în care un tânăr apără românii, afirmând că „îi duce capul” în comparație cu restul Europei. A fost considerat „incitare la ură” | VIDEO

Facebook a șters un clip devenit viral, publicat de R3media, considerând că reprezintă „incitare la ură”.

Este vorba despre un scurt monolog al unui tânăr care locuiește în Luxemburg și care explică felul în care gândesc românii, în comparație cu occidentalii. Filmulețul strânsese, la momentul publicării, peste 50.000 de vizualizări, în doar câteva zile.

Iată filmul și transcriptul mesajului. Care este „incitarea la ură”?

„Bănuiesc că te referi la țările care o duc bine. Uite, de exemplu, eu stau în Luxemburg și îți garantez că oamenii de-aici nu prea au materie cenușie. Oamenii de-aicea pur și simplu se lasă duși de Guvern.

Adică ce spune Guvernul, ei aia fac. Dacă Guvernul aruncă ceva pe jos, ei mănâncă fără să gândească. Asta este problema lor, pentru că ei cred că Guvernul și cei de la putere le vor binele.

Românii, au o rată mai scăzută de vaccinare pentru că ne duce capul. Pentru că noi știm că nu ne vor binele, că ei se gândesc doar la ei și că nu mai pot ei de noi și de binele nostru. Uitați-vă puțin la săracii bătrâni, ce pensii au…”

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...