ACTUALITATE„The Muppet Show” este considerat rasist de către platforma Disney+

„The Muppet Show” este considerat rasist de către platforma Disney+

Platforma Disney+ a adăugat la începutul câtorva episoade din „The Muppet Show” un disclaimer care avertizează utilizatorii de faptul că stereotipurile prezente în serial erau nepotrivite și atunci și sunt nepotrivite și astăzi.

„Acest program include reprezentări negative și/ sau abuzuri la adresa oamenilor sau culturilor. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. Decât să ștergem conținutul, ne dorim să înțelegem impactul nociv, să înțelegem din el și să stârnim conversația pentru a creea un viitor mult mai incluziv împreună. Disney se angajează să creeze povești cu teme inspiraționale, cu aspirații care reflectă bogăția diversității experienței umane în lume. Pentru a afla mai multe despre cum au avut poveștile un impact asupra societății, vizitați: www.Disney.com/StoriesMatter”, scrie Disney în averismentul de conținut, conform Variety, citat de Smart Radio.

Compania nu menționează ce „efecte negative” au provocat „stereotipurile greșite” pentru a motiva decizia de a avertiza publicul în legătură cu conținutul celor 18 episoade care conțin acel disclaimer.

Într-un episod din sezonul cinci, difuzat în 1980, Johnny Cash cânta în fața unui steag confederat, care este considerat de stânga ca „simbol al supremației albe”. În sezonul trei, Spike Milligan apare într-o multitudine de costume naționale caricaturale, ca parte a spectacolului It’s a Small World After After, inclusiv în ipostaza unui chinez care are probleme cu dantura și poartă o coadă împletită. Într-un episod din 1978, Peter Sellers apare într-o secvență intitulată A Gypsy’s Violin purtând un batic negru cu garnituri aurite, o vestă roșie și o centură din satin roșu, cântând versuri precum: „Iubitul i-a dăruit cercei / Și acum urechile devin verzi”.

Disney+ a aplicat aceeași politică și pentru alte producții din secolul al XX-lea, ca parte a inițiativei sale „Stories Matter”, lansată pentru „a îmbunătăți experiența spectatorilor”. Astfel, în urma unor analize, mesajul tradus mai sus este prezent la începutul următoarelor ecranizări: Doamna și Vagabondul, Cartea Junglei, Pisicile Aristocrate, Dumbo, Peter Pan și Swiss Family Robinson. Pentru acestea, Disney a oferit explicații cu privire la ce anume „deranjează”, spre deosebire de „The Muppet Show”, noul participant al „grupului select” de filme sau seriale considerate „jignitoare”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...