Statul olandez a anunțat planuri de a confisca și de a închide până la 3.000 de ferme private pentru a respecta reglementările UE privind emisiile de azot.
Țările de Jos vor prelua controlul asupra proprietăților private prin vânzări obligatorii, ceea ce va permite proprietarilor să primească o cifră provizorie de 120% din valoarea fermei, deși această cifră nu a fost încă stabilită.
Christianne van der Wal-Zeggelink, ministrul țării pentru politica privind azotul, a declarat vineri în fața Parlamentului olandez că Guvernul va continua cu planul radical dacă nu primește suficiente oferte de la proprietari pentru a vinde voluntar.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Nu există nicio ofertă mai bună”, a spus ea parlamentarilor olandezi, adăugând că vânzările obligatorii vor fi forțate cu „inima grea”.
Cabinetul olandez a alocat 24,3 miliarde de euro pentru despăgubiri pentru fermele olandeze, dintre care multe sunt afaceri de familie și au fost transmise din generație în generație, supraviețuind ocupației germane, doar pentru a fi confiscate de un stat olandez disperat să adere la standardele UE de mediu.
Măsura vine în urma unei dispute de lungă durată între guvernul olandez, Comisia Europeană și liderii din agricultura olandeză cu privire la modul în care țara va respecta regulile UE pentru a-și reduce la jumătate emisiile de azot până în 2030.
Fermierii olandezi au început proteste la nivel național în timpul verii, ca răspuns la cererile guvernului olandez, iar în acest moment nu există semnale că industria va accepta planul de vânzări obligatorii fără luptă.
Sander van Diepen, un purtător de cuvânt al asociației olandeze pentru agricultură și horticultură, LTO Nederland, a declarat la acea vreme: „Aceste reduceri sunt atât de severe încât acele comunități rurale vor fi total devastate din punct de vedere economic”.
Comentând recent politica de vânzare obligatorie, grupul de lobby al fermierilor a spus că încrederea în guvern „a fost foarte scăzută de mult timp” și i-a acuzat pe miniștri că au elaborat „restricții de mediu fără perspectivă”.
Termenul limită dat fermierilor pentru a se prezenta și a-și vinde voluntar fermele este sfârșitul acestei toamne, moment în care statul va interveni direct începând cu afacerile cu poluare ridicată, conform Remix News.
Foarte bine,sa manance greieri si gandaci.
Comunism pe pâine! Se mai îndoiește cineva că Bruxelles-ul nu ar fi extrema stângă???
-si cu “fermele ” din Africa cum ramane,
tot pe sclavie,tot?
Trollache, n-ai somn?
Africa e plina de “ferme” olandeze,
gheshetu e dublu:
-profit + pedo!
pt. tine se spune Trolleanu
“nom de guerre”