sâmbătă, octombrie 12, 2024
ACTUALITATEComisia Europeană a decis: Larva gândacului de bălegar e numai bună de...

Comisia Europeană a decis: Larva gândacului de bălegar e numai bună de mâncat de către cetățenii europeni

Comisia Europeană a aprobat un nou aliment pentru cetățenii europeni: este vorba despre larva gândacului de bălegar, informează Agrointel. Această insectă poate fi folosită ca ingredient alimentar, după greierele alimentar, viermele galben și lăcusta călătoare.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare și consum uman, iar Comisia Europeană a dat undă verde comercializării.

Insecta devine a patra al cărei consum este permis de Uniunea Europeană, de când această listă a început să fie reglementată în 2018 și este sigură în condițiile de utilizare propuse, după cum a arătat Organizaţia Consumatorilor şi Utilizatorilor (OCU).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe lângă aceasta, celelalte insecte permise sunt viermele de făină (Tenebrio molitor), lăcusta migratoare (Locusta migratoria) și greierul domestic (Acheta domesticus), fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

Cu toate acestea, autoritățile avertizează că larva poate provoca reacții alergice la cei care au intoleranță la crustacee, potrivit ”20 minutos” citat de stiripesurse.

Larva gândacului de bălegar: opțiuni

Anul trecut, în luna iulie, EFSA a emis o evaluare pozitivă cu privire la larvele de gândaci și s-a evaluat siguranța consumului de preparate congelate și liofilizate ale acestei insecte.

Larvele pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. De asemenea, pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste, analogi de carne și produse de panificație.

Comercializarea larvei gândacului de bălegar în Uniunea Europeană a fost autorizată în luna ianuarie 2023.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE