vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel s-a interesat de situația Crucii de pe Dealul Cetățuii din...

Patriarhul Daniel s-a interesat de situația Crucii de pe Dealul Cetățuii din Cluj Napoca, după interpelarea deputatului Dan Tanasă

Patriarhul României, PF Daniel, s-a interesat de situația Crucii Eroilor de pe Dealul Cetățuii din Cluj Napoca, relevă Napoca News, citând un document al deputatului AUR, Dan Tanasă.

Conform sursei citate, Dan Tanasă i-a adresat un memoriu Patriarhului României pe acest subiect, iar PF Daniel i-a răspuns informându-l că s-a interesat de subiect și din informațiile sale, acel monument nu va fi demolat.

„Respectuos, vă aducem la cunoștință faptul că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Biserici Ortodoxe Române, a primit cu îngrijorare adresa dumneavoastră din data de 8 septembrie 2022, în care sesizați intenția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a înlătura Crucea de pe Cetățuie, monument dedicat memoriei martirilor Revoluției de la 1848-1849.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a adresat Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a transmis că atât Primăria Municipiului Cluj Napoca, cât și Consiliul Local Cluj-Napoca au dat asigurărir că problema reclamată nu este întemeiată, ci, în pofida lucrărilor de reamenajare a zonei, Crucea de pe Cetățuie nu va fi înlăturată”, i-a scris Arhimandritul Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, deputatului Dan Tanasă.

Reamintim că presa locală a anunțat că presa locală clujeană a anunțat că monumentul, sfințit acum 25 de ani, nu-și mai are locul în proiectul de reabilitare a zonei Dealului Cetățuii.

Ulterior, după apariția reacțiilor negative în spațiul public, primarul Emil Boc a anunțat că nu se pune problema eliminării Crucii.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE