ACTUALITATEAngela Merkel dorește extinderea Uniunii Europene: includerea țărilor din Balcanii de Vest...

Angela Merkel dorește extinderea Uniunii Europene: includerea țărilor din Balcanii de Vest este un „obiectiv strategic”

Cancelarul german Angela Merkel s-a adresat presei după „Summit-ul procesului de la Berlin asupra Balcanilor de Vest 2021” din capitala Germaniei, care a avut loc luni, 5 iulie 2021, informează Reuters.

Merkel a declarat că vede cele șase state din Balcanii de Vest ca viitori membri ai Uniunii Europene din motive strategice.

„Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici.”, a subliniat Merkel reporterilor după o conferință virtuală din Balcanii de Vest, invocând influența Rusiei și Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La conferință au participat șefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, dar și din Kosovo (entitate statală nerecunoscută de România), precum și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune și de a sprijini partenerii noștri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european.”, a declarat Ursula von der Leyen.

În cadrul conferinței video, președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a declarat foarte clar sprijinul pentru perspectiva aderării celor șase state la Uniunea Europeană, a precizat cancelarul german.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Eu sper sa nu se intample asta prea curand! Nu exista niciun motiv ca Serbia sa fie convinsa sa adere acolo unde adera si Kosovo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...