duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEChina refuză să mai răspundă SUA la telefon

China refuză să mai răspundă SUA la telefon

Guvernul de la Beijing a refuzat sâmbătă un apel telefonic inițiat de partea americană între șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și omologul său Wei Fenghe, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, informează AFP.

„Angajamentul nostru de a menține canale de comunicare deschise va continua”, a promis generalul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, după ce acest refuz confirmă deteriorarea relațiilor bilaterale dintre cele două puteri mondiale, scrie Agerpres.

Armata americană a doborât sâmbătă, în largul coastei statului Carolina de Sud, un balon chinez considerat de către autoritățile SUA ca fiind într-o misiune de spionaj, menită să colecteze informații sensibile.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Beijingul susține însă că era vorbă de un aerostat civil, destinat în principal să colecteze date meteorologice. „Sâmbătă, 4 februarie, imediat după ce a luat măsuri pentru doborârea balonului Partidului Comunist Chinez, Departamentul Apărării a înaintat o cerere de apel securizat între secretarul Austin și ministrul chinez al Apărării Wei Fenghe”, a precizat generalul Ryder. „Schimbul de informații între armatele noastre este deosebit de importante în momente ca acestea. Din păcate, Partidul Comunist Chinez a refuzat cererea noastră”, a adăugat el.

Guvernul chinez a declarat luni că SUA, prin doborârea balonului său, au „afectat și deteriorat grav” relațiile bilaterale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE