sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEAnders Tegnell, epidemiologul șef al Suediei, nu se teme de infecția cu...

Anders Tegnell, epidemiologul șef al Suediei, nu se teme de infecția cu Covid-19: E mai periculos să traversezi o trecere de pietoni

Anders Tegnell, epidemiologul șef al statului suedez și omul responsabil cu strategia în combaterea coronavirusului, a spus că nu se teme de infecția cu Covid-19, pentru că este „mai periculos să treci strada pe o trecere de pietoni”.

El a spus, într-un interviu acordat siteului suedez Chef, că nu și-a făcut testul pentru Covid 19, deoarece a fost în locuri mult mai periculoase, cum ar fi locul unde s-a declanșat epidemia de Ebola în 1995.

„Nu, pentru că am fost în locuri mult mai rele, cum ar fi cel unde s-a declanșat epidemia de Ebola în 1995 (Congo). Mă bazez foarte mult pentru cunoștințele la care avem acces. Este mult mai periculos să traversezi pe trecerea de pietoni în oraș”, a răspuns el la întrebarea dacă s-a testat de Covid.

Tegnell a propus conducerilor firmelor și instituțiilor să găsească soluții flexibile pentru a permite revenirea oamenilor la muncă.

„Trebuie să conștientizăm că lumea poate veni la serviciu din când în când. Cum procedăm la Agenția de Sănătate Publică suedeză, unde avem ture pentru a reduce congestiunea la muncă: unii vin într-o zi, ceilalți în următoarea. Astfel, nu pui presiune nici pe trafic”, a continuat el.

Epidemiologul consideră că această boală va rămâne cu noi pentru mulți ani, dar crede că se poate menține la un nivel gestionabil în Suedia.

„Aceasta este o boală foarte imprevizibilă. Este dificil de spus ce este bine sau rău, din cauza împrăștierii neuniforme. Dar cred că putem menține infectările la un nivel acceptabil în Suedia. Ceea ce vedem acum este moderată, cei afectați sunt oameni între 20-50 de ani, care rareori se îmbolnăvesc. Va trebui să trăim la acest nivel pentru un număr de luni, dar Covid-19 ca boală va rămâne cu noi pentru mulți ani”, a încheiat el.

Suedia a fost printre puținele state care nu au adoptat modelul carantinei totale (lockdown), iar NY Times scria la finalul lunii trecute că numărul infectărilor noi în această țară este foarte scăzut.

La 11 septembrie a.c., la Terapie Intensivă în Suedia erau doar 13 persoane, după cum arăta o analiză publicată de R3Media. Comparativ, în aceeași zi în România la ATI erau internate 478 de persoane. România a fost una dintre țările care a adoptat un regim foarte aspru de restricții pentru combaterea Covid-19.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE