ACTUALITATE Ungaria şi Polonia au blocat prin veto bugetul multianual al UE. Comisia...

Ungaria şi Polonia au blocat prin veto bugetul multianual al UE. Comisia Europeană cere o rezolvare rapidă a situației

Ungaria şi Polonia au blocat luni prin veto adoptarea bugetului multianual al UE, nefiind de acord cu condiţionarea accesării fondurilor europene de respectarea statului de drept, au declarat diplomaţi europeni pentru agenţia DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Consiliului UE, Sebastian Fischer, a anunţat pe Twitter că, la reuniunea la nivel de ambasadori desfăşurată luni, statele membre au confirmat prin majoritate regimul de condiţionalitate care leagă fondurile europene de statul de drept.

În privinţa deciziei privind resursele proprii nu s-a obţinut unanimitatea necesară din cauza opoziţiei a două state membre.

În urma votului de luni, Comisia Europeană (CE) a cerut o rezolvare rapidă a situaţiei create după veto-ul Poloniei şi Ungariei asupra acordului privind bugetul multianual al UE, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

După cum a relatat R3Media, Ungaria și Polonia au anunțat, recent, condiționarea accesării fondurilor europene de respectarea statului de drept.

Ungaria nu poate accepta o legătură între accesul la fondurile europene şi respectarea criteriilor privind statul de drept pentru că aceasta ar însemna că Uniunea Europeană funcţionează la fel ca fosta Uniune Sovietică, a afirmat, recent, premierul ungar Viktor Orban.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate