ACTUALITATEUngaria şi Polonia au blocat prin veto bugetul multianual al UE. Comisia...

Ungaria şi Polonia au blocat prin veto bugetul multianual al UE. Comisia Europeană cere o rezolvare rapidă a situației

Ungaria şi Polonia au blocat luni prin veto adoptarea bugetului multianual al UE, nefiind de acord cu condiţionarea accesării fondurilor europene de respectarea statului de drept, au declarat diplomaţi europeni pentru agenţia DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Consiliului UE, Sebastian Fischer, a anunţat pe Twitter că, la reuniunea la nivel de ambasadori desfăşurată luni, statele membre au confirmat prin majoritate regimul de condiţionalitate care leagă fondurile europene de statul de drept.

În privinţa deciziei privind resursele proprii nu s-a obţinut unanimitatea necesară din cauza opoziţiei a două state membre.

În urma votului de luni, Comisia Europeană (CE) a cerut o rezolvare rapidă a situaţiei create după veto-ul Poloniei şi Ungariei asupra acordului privind bugetul multianual al UE, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

După cum a relatat R3Media, Ungaria și Polonia au anunțat, recent, condiționarea accesării fondurilor europene de respectarea statului de drept.

Ungaria nu poate accepta o legătură între accesul la fondurile europene şi respectarea criteriilor privind statul de drept pentru că aceasta ar însemna că Uniunea Europeană funcţionează la fel ca fosta Uniune Sovietică, a afirmat, recent, premierul ungar Viktor Orban.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...