ACTUALITATESindicaliștii anunță proteste de amploare | Salariţii să rămână cu un net...

Sindicaliștii anunță proteste de amploare | Salariţii să rămână cu un net mai mare, să poată amortiza o parte din creşterile preţurilor

Guvernul se va confrunta cu proteste de amploare, la începutul acestei luni. Blocul Național Sindical(BNS) a anunțat că, pe data de 6 aprilie, peste 5000 de sindicaliști vor ieși în stradă să-și arate nemulțumirile față de creșterea alarmantă a prețurilor, în special la alimentele de bază, informează Antena3.

Sindicaliștii cer Guvernului să ia măsuri concrete în sprijinul românilor: să echilibreze prețurile la alimentele de bază și să stopeze derapajele economice cauzate de războiul dintre Rusia și Ucraina. Reprezentanții BNS spun că siguranța energetică a României este „cap de listă”, în ceea ce privește măsurile pe care Guvernul Ciucă trebuie să le implementeze de urgență. Ei susțin că, la acest moment, Ordonanța prin care se compensează facturile la energie avantajează doar o categorie de consumatori.

„România are nevoie în regim de urgenţă de soluţii consistente pentru a produce suplimentare energetică şi de asemenea, de a-şi asigura, întregul necesar de gaze naturale. În continuare, avem capacităţi de producţie, cel puţin de îngrăşăminte, care sunt închise. Manifestanţii vor să atragă atenţia asupra faptului că nu doar pensionarii săraci şi copii sunt o problemă în România, ci şi salariaţii. Anul trecut, toţi salariaţii au contribuit la veniturile bugetului de stat, cu 28 de miliarde de lei”, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin, la Antena3.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, la proteste sunt așteptați peste 5000 de sindicaliști, însă, acestora li se pot alătura și alte categorii socio-profesionale, a explicat Dumitru Costin, pentru sursa menționată.

Reprezentanții BNS susțin că Guvernul ar trebui să crească salariul net, pentru a face față creșterii prețurilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ori găsim soluţii privitoare la creşterea salariilor, dacă nu, mergem cu o soluţie alternativă pe care am anunţat-o deja, şi anume, reducerea impozitelor pe venitul salarial, astfel încât salariţii să rămână cu un net mai mare, să poată amortiza o parte din creşterile de preţuri”, a menționat Dumitru Costin, la Antena 3.

Creșterea prețurilor la alimentele de bază este generată, în mare parte, de majorarea celor de la materiile prime, a explicat analistul pieței agricole, Gabriel Razi, citat de TVR.

„Tona de porumb s-a scumpit cu 27%, iar cea de grâu cu 22%. Cele mai mari scumpiri au fost la semințele de floarea-soarelui, cu aproape 35%, conform statisticilor din piață”, s-a exprimat Gabriel Razi, potrivit sursei citate.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. S-au trezit cam târziu. În Fanar (București) și prin raiale (județe) sunt zeci, daca nu sute de mii care se dau ologi, zeci de mii de de frecangii pe bani mult prea mulți pentru zero sau aproape zero muncă ca să nu mai vorbim de tagma agalelor și spahiilor burtoși, scoși la tinerețe.din cin gras la penșie, toți pe spinarea felahului amărât care dă peșcheș și la hakim și la cadiu și la agă pentru orice, deși marcă țechinul la toți pe care-i cară în spate pe munca lui. Vizirii vor să-i țină jugul pe grumaz până la șaptezeci ! Ăsta nu este, n-a fost și nici nu dă semne că va fi guvern național, la fel ca celelalte, ci guvern de ocupație, mare ascultător de prostii sorosite de Bruxelles. Ia din bănci și vinde tot ca să-și îndese buzunarele și conturile.Care e prins cu suta de milioane sau miliardul, câțiva ani plictisitori la Rahova și e bine mersi cu banii în buzunar, spălat, curat, apretat, pleaca cu tirul de bani și nu-l mai deranjează nimeni. Halal țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate