ACTUALITATEVIDEO | Guvernul Ciucă aprobă noi măsuri de sprijin în domeniul energiei...

VIDEO | Guvernul Ciucă aprobă noi măsuri de sprijin în domeniul energiei și gazelor naturale. Care va fi prețul maxim pentru un kilowatt/oră?

Guvernul va aproba, în ședința de marți, un nou set de măsuri de sprijin în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, a declarat premierul Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

„Aprobăm în ședința de guvern de astăzi un nou set de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor și al economiei, astfel încât să putem contribui la păstrarea locurilor de muncă și la desfășurarea activităților economice în condiții de competitivitate.

Astfel, pentru energie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,8 bani pe kilowatt/oră energie electrică și 0,31 bani pentru kilowatt/oră la gaze naturale, indiferent de consum”, a explicat Nicolae Ciucă la începutul ședinței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a prezentat și măsurile care îi vizează pe consumatorii non-casnici. „Pentru consumatorii non-casnici, IMM-uri și industria alimentară vom plafona prețurile la 1 leu pe kW/oră, TVA inclus, și 0,37 bani kW/oră la gaze naturale”, a precizat prim-ministrul.

Premierul a subliniat că noul set de măsuri finalizat de Guvern se va aplica pentru lunile februarie și martie, după consultările avute atât la nivelul coaliției de guvernare, cât și cu partenerii sociali.

„Discuțiile ne-au ajutat să înțelegem mai bine dificultățile cu care se confruntă cetățenii și economia și să luăm măsuri mai bune, țintite, pentru a interveni eficient, cu soluții în această criză economică. În acest sens, am decis săptămâna trecută înființarea Comitetului interministerial în domeniul energiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Comitetul are ca obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie, având ca atribuții principale stabilirea cauzelor creșterii prețurilor la energie și evidențierea posibilelor soluții aplicabile pe termen scurt, mediu lung în vederea limitării creșterii prețurilor la energie”, a arătat Nicolae Ciucă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate