sâmbătă, aprilie 20, 2024
ENERGIEDe ce sunt facturile mari la energie, pe înțelesul tuturor. Pregătiți-vă să...

De ce sunt facturile mari la energie, pe înțelesul tuturor. Pregătiți-vă să rămâneți fără casă și mașină

ACTUALIZARE 19.07: Ceea ce scriam în februarie a fost confirmat, la nivel oficial. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că taxa pe locuință va intra în vigoare în 2027. Comisia Europeană a decis că din 2035 nu se vor mai vinde mașini noi pe benzină și motorină.

Cine-și închipuie că ne vor lăsa să folosim casele și mașinile noastre „clasice” este naiv. Nu le vor interzice pe față, dar le vor taxa și impozita până când vom fi obligați să renunțăm singuri la ele.

——————————————————————————————–

Văd că în continuare, majoritatea nu pricepe ce s-a întâmplat și de ce facturile la energie au explodat. Sunt tot felul de aberații care circulă, dar adevărul nu a fost explicat decât foarte rar. Și o să vedeți mai jos, de ce.

Situația e așa: Există ceva numit „Green Deal” sau „Planul verde european”. Adoptat în 2019 (nu știați, nu?), el prevede renunțarea la energia obținută clasic, din cărbune, de exemplu. Ce-au făcut politicienii români? Au acceptat fără să comenteze și s-au angajat, că până în 2020 vom avea 24% energie regenerabilă (eoliene, panouri solare, hidro).

Dar cum credeți c-au procedat? N-au construit mai multe instalații, ci au închis din cele pe cărbune. Consecința? Normal că energia produsă de vânt și panouri solare NU ajunge și astfel suntem nevoiți să cumpărăm energie produsă de cărbune de la alții. Genial, nu? Că politicile de mediu ale UE sunt cauza principală a exploziei prețurilor la energia este dovedit: furnizorii au scris pe facturile din Polonia care este procentul din prețul final cauzat de deciziile Bruxelles-ului: 67%!

Stați așa, că mai e: geniile de la București (PSD-PNL-USR-UDMR) s-au angajat că vom avea 30,7% energie de la vânt până în 2030.Vi se pare că s-a construit ceva din 2020 până azi?

În loc să-și folosească la maximum resursele naturale, pentru a oferi energie cetățenilor săi, România acceptă planuri nebunești, care costă enorm. Unde ați auzit o poveste asemănătoare să se termine cu bine? O să fie dezastru.

Partea a doua: și mai puțini au auzit de „Fit for 55”. Este o altă utopie de la Bruxelles, care este la fel de periculoasă ca „Green Deal”.

Printre altele, asta prevede ca din 2035, în țările UE să nu se mai producă decât mașini electrice. Știți cât costă o astfel de mașină?

Ce faceți cu mașina voastră, clasică? Păi o să ne pună statul român să plătim pentru ea, ca s-o folosim. Din 2026 o să intre în vigoare „certificatele de emisii de carbon” pentru transport rutier. Ai o mașină „second”, achiziționată cu greu cu care faci naveta? Ai o Dacie fiabilă cu care faci transport de marfă? Statul drag vă va pune să plătiți ca s-o folosiți până ajungeți la una din două: ori o scoateți din uz și vă luați una nouă, ori vă lăsați de activitatea respectivă.

Sunt 2-3 mașini într-o familie? Prea mult! Ne-a spus chiar Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, care este visul lor: o mașină de familie. Ca înainte de 89!

Ce contează că mori de foame, că-ți pierzi independența economică prin renunțarea la transport? Să fie aerul curat, tată! Mergi cu autobuzul, mai pune o pătură pe tine, vorba lui Nea Nicu!

Și acum vine bomboana de pe coliva României: casele! Acestea vor avea coeficienți de energie, ca și frigiderele. Dacă se va considera că actuala casă este poluantă, vei fi pus s-o refaci, după „standardele europene”. Ghici care sunt țările care vor fi cele mai afectate: cele cu multe case vechi, precum România sau Bulgaria. N-ai bani să-ți transformi casa? Se închide! Te muți la comun cu alte patru-opt persoane, oricum va trebui să împărțiți aceeași mașină!

Ăștia vor transformarea totală a societății, așa cum o știm, într-o utopie socialistă. O zice doamna von der Leyen însăși: „Trebuie să ne abatem de la căile bătătorite și să ne schimbăm perspectiva”. Adică să experimentăm. Pe noi, pe copiii noștri.

Poate ziceți: Las că e bine, că scăpăm de poluare. Ghinion, răspund! România este deja, a doua cea mai mică sursă de poluare din UE, după Suedia. România are deja, cel mai mic consum de energie pe cap de locuitor din UE. Inclusiv mai mic decât o țară liliputană precum Slovenia! Românii produc ele mai puține deșeuri municipale din UE.

Cu alte cuvinte, „Green Deal”-ul și celelalte aberații de care nu v-a vorbit nimeni sunt inutile pentru România. Noi suntem deja „verzi”, din cauza sărăciei! Ele au o singură utilitate: să ne readucă la stadiul de țară subdezvoltată, care va produce doar ceai de mușețel și urși buni de vânat. Ah și va duce la depopularea masivă, prin sărăcirea unui procent uriaș de populație: acela care nu-și va permite mașini și case „nepoluante”. Majoritatea se va înghesui în autobuze, în blocuri, totul pentru o Europă nepoluantă.

Criza demografică din ultimii 30 de ani va fi o floare la ureche pe lângă ce urmează. Fanarioții vor părea niște binefăcători, în contextul dezastrului pe care-l trăim. Și-l vom înfrunta singuri, pentru că occidentalii își permit utopia asta. Noi, bulgarii, poate cehii și ungurii, nu.

De ce nu vă vorbește nimeni despre asta? Pentru că v-ați revolta. Și nu i-ați mai vota. Și nu ați mai pune botul la „pericolul extremiștilor” din Parlament și alte povești servite de media. Dacă nu va exista un răspuns politic la ceea ce urmează, atunci nu rămâne decât rezistența cetățenească. Sub toate formele ei.

PS: Imaginați-vă că sunteți pe un drum al țării (ca în imaginea din top, surprinsă în 2014 în Dolj) și vă prinde viscolul în noua mașină electrică, cumpărată cu un credit pe 20 de ani. Imaginați-vă ce bine vă va fi, după cele 2 ore de baterie electrică se vor consuma. Eh, măcar vă va încălzi gândul că nu au câștigat „extremiștii” alegerile…

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

45 COMENTARII

 1. Și până în 2029 reactorul 1 Cernavodă intră în revizie – retehnologizare …. mai multă energie “verde” cumpărată de noi de la vestici.

 2. ”Mai bine mai târziu decât niciodată” e valabil și aici? Adică pot comenta ceva? Sper că da…
  Așadar, articolul în general e OK, destul de bine documentat și concis. Dar pentru un jurnalist cu experiență și cu o gândire logică, nu e OK să facă profeții din astea super înfricoșătoare de genul: ”Pregătiți-vă să rămâneți fără casă și mașină”. Sau adevăruri rupte din context: ”din 2035, în țările UE să nu se mai producă decât mașini electrice. Știți cât costă o astfel de mașină?”
  Să le luăm pe rând. Nu o să rămână nimeni , așa peste noapte, fără casă și mașină. Așa cum se trâmbițează încă din titlu se lasă (voit) impresia că jocurile sunt făcute și că Soroș, Gates și mai nou madame von der Leyen, au pus ținta pe România și urmează doar să apese pe buton și rămânem fără case și mașini. Nu e chiar așa.
  Din 2035 nu se mai fabrică mașini pe combustibil. Corect. Dar alăturarea frazei: ”Știți cât costă o astfel de mașină?” este cel puțin tendențioasă. Păi ce legătură are cu cât costă acum (sau în februarie 2022) cu cât va costa în 2035? Pe măsură ce o tehnologie se perfecționează, se obțin și prețuri mai scăzute de producție. Și astfel ne apropiem de prețurile medii ale mașinilor pe motoare termice. Realitatea statistică ne arată că 95% din traseele efectuate zilnic, cu o mașină particulară, pe durata unui an, nu depășesc 200 km. Așadar nu avem nevoie de o mașină cu o autonomie mai mare, gen Tesla cu 500 km sau mai mult, deci preț mare. O să spuneți, bine și ce facem cu restul de 5% când chiar vom avea nevoie de trasee pentru care se cere autonomie mai mare? Păi luăm avionul sau trenul până la cea mai convenabilă locație, de unde închiriem o mașină cu o autonomie similară cu cea pe care o avem acasă. Sau dacă chiar vrem să conducem tot drumul, închiriem o mașină cu autonomie mai mare. După un traseu de 700-800 km zilnic (include o încărcare la 90-95% pe durata servirii prânzului), chiar și cu o mașină clasică se recomandă un duș, o cină și odihnă într-un pat de hotel (nu în mașină, chirciți pe scaune, prin parcările Europei, cum mai obișnuiesc românii sau bulgarii… puși pe economii (sinonimul elegant pentru zgârciți).
  În afară de asta, o altă chestie care induce lumea în eroare prin omisiune este această dată: 01/01/2035. Ianuarie 2035 nu este data la care nu mai au voie pe străzi mașini pe benzină sau motorină. Este data de la care nu se mai fabrică. Dar se vor fabrica piese de schimb încă cel puțin 15 ani. În concluzie, dacă mi-am luat mașină pe 31.12.2034 o am bine mersi până cade sau până o vând. Sau până nu vom mai fi… Că și noi și autorul avem o vârstă, așa-i?

 3. despre Green Deal stim ne-a vorbit presedintele Traian Basescu in mai multe randuri si ne-a avertizat depsre ” pretul ” care il vom plati pt implementare si printre randuri faptul ca este toxic . Despre Fit For 55 stim de la eurodeputatul Eugen Tomac care ne-a vorbit despre el cu bne si mai mult rele , daca vrei sa fi informat afli , dar in general poporul asta este ignorant si nu vrea sa asculte si ce spun oameni care vorbesc doar pt ca au ei anumite ”nemultumiri ” la adresa acelor oameni
  Dar da acest articol prezinta aproape fidel ceea ce vor sa faca cu noi oculta mondiala nenorociti astia marxisti globalisti reprezentati in Romania cu precadere de USR dar si PNL marxist , PSD , UDMR. Vor sa faca din noi niste sclavi robotizati sa nu mai avem demnitate , onoare , inteligenta , cultura , traditie sa fim niste dobitoace care sa faca ei ce vor cu noi fara nici un fel de problema

 4. În Franta a intrat reglementarea termica 2020 prin care nu se poate construi o casa daca nu e independenta energetic. (panouri solare care alimenteaza o pompa de caldura, izolatie la standarde înalte, nu e nimic rau în asta)
  Franta si Germania nu vor renunta la masini termice, sa nu dramatizam. (nu au semnat acordul 2035) E doar pentru prostime.
  Si, da, aici (Franta) nu se poate vinde un imobil fara sa aiba o evaluare eneretica, asta e un lucru bun.
  Nu poti vinde o casa fara nici o izolatie, cu geamuri de 100 de ani la un pret bun. Si asta e un lucru bun, se va construi (si) cu capul. Sper ca nu vreti sa va încalziti cu carbune în centrul orasului, sa poluati în jurul vostru.

 5. Prostia asta cu încălzirea globală își are originea într-un articolaș din’98 al unor cercetători americani luați la second hand ș ulterior retractat pe motivul inacurateții și lipsei dovezilor. Pe scurt, trăgea o analogie șchioapă între Venus și Terra, căreia, pe lângă altele îi lipsea și constanta solară adică nr de wați per metru, o nimica toată. De aici au inventat proprietățile CO2 ca prezumtiv gaz cu efect de seră, cu nimic deosebit de 70% azotul din atmosferă ca peste doi ani, Gore să înfigă un stâlp gradat în ani care arăta nivelul oceanului în 2015 parcă, cam cu doi metri mai sus de 2002. Gore și Banană, pretenarul lui întru criză climatică, au vile pe plajă pentru că încălzirea globală s-a transformat miraculos în modificări climatice pentru ca mai pe urmă să fie upgradată la nivelul de criză climatică indubitabilă și atât, pe principiul că o minciună repetată suficient devine adevăr în consecințele sale. “Dentiștii lui Bernay” adică papițoii televizați care se dau doctori cu moace sumbre și priviri pe faza lungă au început să curgă, care mai scrâșnit, care mai sumbru sau mai hăulitor pe varii sticle însăilând minciuni una mai absurdă ca alta, cu identități și diversități, jelanii și oftaturi cu amprente de carbon și istericale malthusiene, menită să-i facă la lingurică pe cei cu mansarda mai sărac mobilată și/sau cohortele de mokangii inutili și invidioși până la furie pe rostuitul și productivul middle class dar atenți la asigurările social(ist)e primite în schimbul participării la haite lgbt, blm sau vagina. O sforțare penibilă a celor mai inutili și ticăloși lideri pe care i-a avut vreodată vestul, de a-și ascunde nula, escamotând orice fărâmă de valoare și a implementa definitiv legea cimpanzeului cu răspundere extrem de limitată.

 6. Nu stiu cum dar abia acuma mi-a recomandat site-ul stirea cu toate ca citesc zilnic.
  Dpmdv asa trebuie sa arate o stire.
  Respect R3

 7. Nu stiu de ce te chinui cu ei! Nu vor sa creada ca vestul lor a fost o teapa imensa si s-au bagat cu capul inainte necunoscind consecintele. Se vor trezi in plina nenorocire si sa-i vad ce vor face atunci cind lanturile vor fi bine strinse in jurul gitului. Pe vremea lui Ceausescu urlau de cadea cerul si nimic nu le convenea, dar acum tac milc, desi este mult mai rau! Globalistii spun clar ce vor face, dar romanul nu vrea sa stie, nici macar nu se gindeste sa se uite sa vada despre ce este vorba si ce se intimpla. Toti stiu mai bine, desi nu citesc nimic. Vaccinarea a lovit 40%. Este goaznic! Ma uitam cum le distrugeau rudele in spitale si taceau ca prostii. Acceptau orice, fara comentarii. Practic nu exista momeala pe care au aruncat-o globalistii la care romanii sa nu se fi repezit s-o haleasca in mare graba! Priveste-i citi ies sa-si apere dreturile si viata! De copii lor nu-i intereseaza, iar dovada a fost referendumul pt familia crestina. Au impresia ca totul se rezolva de la sine, neintelegind ca asa ceva nu exista. Unii o tin mai departe cu tarili civilizate, o prostie incredibila. Daca le ceri sa-ti dovedeasca ca asa ceva exista iti vor aduce ca argumente tot felul de idiotenii fara suport in viata reala. Fii convins ca nu cred ca este posibil ce le-ai scris! Rezolvarea lor este urmatoarea: mie sa-mi ia casa?! Sa incerce!
  Cum este cu ceea ce numesc globalistii incalzire globala.
  Mein Geschenk für Klima-Alarmisten
  https://www.youtube.com/watch?v=md5VxWpyyZs

  Se poate intelege oricum: exista traducere automata, statisticile merg indiferent de limba, pot fi cautate nume online si vezi ce spun in lb eng, etc
  Nu exista incalzire globala! Totul este o mascarada ca sa le permita globalistuilor controlul total.

  Ultimul interviu al lui Aaron Russo luat de Alex Jones in 2007, cu dezvaluiri cutremuratoare
  https://www.youtube.com/watch?v=E1Y8Q9Vr1Qo

  Crezi ca nu s-a stiut ce urmeaza? Romanii, nu, pt ca orice carte citita este un gratar pierdut.
  HARRY VOX – LOCK STEP SCENARIO, 2014

  https://www.bitchute.com/video/hBdeq0FAuuup/

  Harry Vox – Lock Step Scenario, 2014
  Investigative journalist Harry Vox speaks to The Rockefeller Foundation’s 2010 Lock Step Scenario in 2014.

  A spus chiar Fauci, in 2017, la tv, ca urmeaza o pandemie in mandatul lui Trump si poti sa cauti, pt ca exista!
  Au mai discutat despre acest subiect Alex Jones, in 2010, Ventura, in 2012, altii in anii 80.

  Au incercat in 2009 si explica aici:
  Profiteure der Angst – (Arte Doku 2009)
  https://www.youtube.com/watch?v=9KqpWeeizxU
  Romanilor nu le pasa de nimic! Stiu vaicareala si mereu au varianta cu descurcareala, desi nu le iese niciodata. Great reset vine pt toti, chiar si pt napoleonii care se cred protejati. Nu-si inchipuiesc ca inutilii sint ……inutili.

 8. Fiecare își dă cu părerea, știe cineva cat consuma un avion la un zbor? Vorbim de tone de combustibil fara a avea vreun sistem de neutralizare a gazelor rezultate in urma arderii, uitațiva la cate zboruri sunt pe marile aeroporturi, sunt momente când pista e libera 2-3 min. Legat de mașinile electrice directorii de la Toyota si Chrysler au declarat că o mașină electrică devine ecologica după ce parcurge aprox 70000 km , prin acest kilometraj amortizează poluarea produsa din prod bateriilor cu litiu, iar viața bateriilor este estimata între 5 și 10 ani maxim. Un posesor face in medie 15000 km/an, deci multeasini nu vor ajunge sa fie ecologice niciodată. Atenție că poluarea in cazul auto nu se rezuma numai la noxe. Mașinile electrice au alt tip de propulsor, restul construcției este cea pe care o au toate mașinile pe care le cunoașteți. In Japonia trecerea la mașinile electrice vor lăsa aproape 1000000 de oameni fără locuri de munca( lucrători din cadrul firmei Toyota și firme furnizoare). As putea continua cu exemplele dar cred că e de ajuns.

 9. Asta cu masinile electrice este o utopie. Cat poate sa care un camion electric? De ce se fac autobuze electrice cu baterii si nu troleibuze? Cat litiu mai are la dispozitie omenirea pentru baterii? Cum se vor putea alimenta atatea baterii simultan de la reteaua nationala de energie? Cat de fiabile sunt automobilele electrice, incat procesul lor de productie sau de reciclare sa nu polueze mai mult decat cel al automobilelor clasice? Vor putea face fata autostrazile unui trafic mult mai lent?

 10. eu cred ca green deal ul asta e o mare pacaleala pentru ca ne obliga pe noi astia mici (romania, ungaria, bulgaria si altii) sa nu folosim combustibili fosili sa ne producem energie si sa ditrugem toate facilitatile de productie…si sa o cumparam de la altii care culmea… folosesc carbuni pentru a produce energia electrica

 11. Planurile sunt din anii 80-90. Si au avansat foarte rapid . Ramane cum am spus de multe Ori, doar razboiul de gherila. Dar cu romanii n ai ce face. O natie de lasi si papagali

  • Nu e chiar așa. Dacă eram cum ziceți, am fi avut rată de vaccinare în jur de 90%, nu? Și totuși nu e cazul. Nu vorbiți de lașitatea altora dacă nu aveți curajul să vă semnați cu nume și prenume.

 12. Bate-ti coasa. 3 masini la o familie? Suntem nebuni? Maxim una ar trebui…blocaje trafic intens si poluarea din orase si noi avem cate 3 masini in familie? Si mai si faci comemtarii ca de le sa le schimbam in electrice? 10 euro pe litru as pune motorina si benzina. Taxa de oras 100 lei pe zii. Asta numesti tu ca romanii mor de foame ca se scumpeste eneria electrica? Foarte bine. Pacat de cei mai putini avuti, care nu au 3 masini, si au un salar mizer. Castig peste 10.000 lei pe luna si nu am masina. Merg cu mijloacele de transport in comun cu doi copii cresa si gradinita si nu ma plag. Voi sunteti maro in pantaloni ca nu mai puteti scoate masinile la plimbare sambata noaptea.
  Popor de prosti si inculti incepand cu desteptul care a scris articolul. Normal ca avem 50 ani in spate fata de SUA si Europa (civilizata). In Germania deja exista orase unde sa interzis accesul cu auto pe motorina. Da tu prostule crezi ca in anul 2030 cand vom face doar masini electrice vor exista milioane de masini cu 20 ani vechime. Sa plateasca daca vrea omul sa o pastreze

  • Dar nu stabilești tu și câți copii să avem fiecare? Câte pâini să mâncăm pe zi? Suc avem voie?
   Degeaba câștigi 10.000 de lei pe lună, ești tot un sărac intelectual.

   Băi inteligentule, Germania și țările alea pe care le numești tu „civilizate” au ajuns la prosperitate lăsând oamenilor libertatea economică, cumpărându-și mașini, construind autostrăzi, etc. Libertatea economică individuală este motorul oricărei dezvoltări.

   România este deja una dintre cele mai puțin poluate țări din UE. Ce să mai facem? Să ne întoarcem la căruță ca să te simți tu bine? Mergi cu tramvaiul, cu ce vrei tu, oamenii au voie să facă ce vor cu banii lor.

   „Da tu prostule crezi ca in anul 2030 cand vom face doar masini electrice vor exista milioane de masini cu 20 ani vechime” – sigur vor exista aceste mașini. Despre tine nu se poate spune același lucru.

   • Mihaita, de unde iei tata informatiile?
    Ma intereseaza sa vad si eu sursele pentru urmatoarele afirmatii:
    “Ce-au făcut politicienii români? Au acceptat fără să comenteze și s-au angajat, că până în 2020 vom avea 24% energie regenerabilă (eoliene, panouri solare, hidro).”
    sau
    “…geniile de la București (PSD-PNL-USR-UDMR) s-au angajat că vom avea 30,7% energie de la vânt până în 2030.Vi se pare că s-a construit ceva din 2020 până azi?”
    – aici am inteles ca suntem la 16.3% eolian. Sigur ajungem la 30% in 2030.

  • Maestre sunt intru totul de acord cu tine. Totusi lipseste puterea exemplului. In Germania , o famile de 4 persoane active , fiecare cu masina lui. Germania totodata este cel mai mare poluator din europa printre altele tot nemtii sunt cei ce ard carbune in continuare. Europa cere mult si ofera .e. nimic. PS. De ce nu intervine Bruxelles ptr. A opri austriecii sa ne taie padurile?!

  • Horje, ai portret tipic de USR-ist. Din ala corporatist, trotinetist si eco-terorist. Daca mai si sustii ca ai salariu de 10000 ron/ luna si nu ai masina, chinuindu-te cu copiii prin mijloacele de transport in comun, esti de-a dreptul prost. Bai “inteligentule”, masina personala a ajuns in secolul 21 o necesitate! Probabil nu ai mers la mare in viata ta cu copiii, ca sa stii ce chin este sa ii tarasti prin trenurile infecte si lente romanesti si sa cari trolere peste trolere dupa tine si alte bagaje. O masina ar rezolva multe, mai ales cand ai copii! Nu mai zic cum faci sa calatoresti la pensiuni gen Moeciu sau Fundata fara masina personala, cu copiii si bagajele dupa tine. Spalat pe creier corporatist-trotinestist ce esti! Mai era o USR-ista de-alde tine cu traitul “eco”, fara masina si fara casa personala, luati-va ba de mana si plecati dracului in padure, lasati-ne pe noi, astia normali sa ne traim viata liber, fara cretinitati utopice. P.S. – Felicitari dlui Mihai pentru articol!

  • planul merge inainte neabatut. Etapa 1, cu asa zisul covid, a avut o recolta chiar peste asteptarile lor. Etapele urmatoare, saracie, foame, razboi. Numai Dumnezeu ne poate scapa, dar lumea a uitat de asta. Multi cred ca daca vor iesi in strada vor reusi sa-i opreasca.. copilarii. Lumea e atat de imbecilizata iar ei cu atat de multa abillitate in ale manipularii incat nu avem nicio sansa.

  • Păi cum bat câmpii? Dvs înțelegeți ce citiți? Graficul de la transelectrica este confirmarea a ceea ce spun eu. Eu am scris că în 2020 avem 24% energie regenerabilă.În realitate, avem mai mult. A bătut vântul iarna asta? A ieșit energie? Cumva nu? Păi de-aia IMPORTĂM, pentru că ne bazăm pe energia eoliană, iar minele stau închise. Hidro și nuclear nu se construiește nimic. Când este penurie, e normal că prețul CREȘTE. Deci, „snorky”, nu mai scrie aberații.

  • “Planul verde european” sau “Green deal” este doar o gogoașă expandata. Adică nu aceaste este cauza reală, ci doar un fals motiv cu care să justifice scumpirile pompate artificial la nivel planetar. Faptul că România nu mai produce suficientă energie din cauza “planului verde” și e nevoită să importe, nu ar trebui să fie motiv de scumpire. Și până acum au fost si sunt țări, nu doar parțial, ci complet dependente energetic de surse externe și nu au intrat în colaps financiar. Scumpirile astea NU au bază reală! Sunt niște făcătorii la nivel planetar ca “pandemia” și vaxxurile “sigure și eficiente” menite spolieze popoarele financiar, dar să ne mai și împuțineze la nr…
   Asta e! Le îngăduie Dumnezeu pentru păcatele noastre!

  • Și într-o mașină ce funcționează pe baza de combustibil normal, ne va fi mai bine dacă rămânem blocați în viscol?
   De ce rămânem fără baterie in 2 ore daca stam pe loc și folosim energie doar pentru căldură?
   In alte tari europene nu s-au scumpit facturile pentru energie?
   România nu trebuie sa contribuie la reducerea emisiilor de CO2?

   • Nu, România are deja printre cele mai mici emisii de CO2 din UE. Să le reducă aceia care poluează. „De ce rămânem fără baterie in 2 ore daca stam pe loc și folosim energie doar pentru căldură”. Serios? Pe bune, puneți întrebarea asta? Cam cât de repede se consumă o baterie a unei mașini, cu 2-3 persoane, care folosește numai căldura, stând pe loc. Cred că maxim 1 oră.

    „Și într-o mașină ce funcționează pe baza de combustibil normal, ne va fi mai bine dacă rămânem blocați în viscol?” – cunoașteți vreun caz în care cineva să fi înghetat intr-o masina normala, recent? Dacă nu, e pentru că energia acelei mașini i-a ajuns să se încălzească pe o perioadă lungă de timp. Asta pentru că motoarele pe benzină și motorină au devenit din ce în ce mai eficiente.

 13. dacă nu apare vreun progres științific (fuziune), extraurban electricele vor fi ajutate de generatoare pe GPL, hidrogen, adică tehnologii relativ fosile, vezi autobuzul acela de mai sus…

 14. Si noi stam ca oile sa ne calce in picioare,sa ne distrugă de tot,sa fim sclavi la noi in țara!!!Oare cand ne vom trezi?

 15. Foarte pertinentă analiza a ceea ce si-au propus acesti neomarxisti prin planurile lor care le aplica cu ajutorul unor ONG-URI susținute de niste politicieni,guverne de tradatori !!!

 16. O sinteză clară a noii ideologii a controlului care ia locul plandemiei autoritare.

  Dacă stăm ca oile și de data asta, in 2-3 ani o să ne trezim chriași in propriile noastre case, pentru că asta inseamnă că plătești certificate verzi umflate , accize, taxe eco etc. – să nu mai poti locui undeva fără să decartezi cam 50% din venitul tău.

  Alertă de comunism, altceva n-am ce zice. Dacă oamenii nu se trezesc că asta e colelctivizare și nationalizare, o să ajungem la foamete și o să muncim ca in lagăr să plătim „facturile” ideologiei ecologiste.

  F. bună sinteza domnului Șomănescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE