ACTUALITATE Șeful OMS propune înființarea unei „bănci” pentru virusuri, cu sediul în Elveția

Șeful OMS propune înființarea unei „bănci” pentru virusuri, cu sediul în Elveția

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a lansat, vineri, o propunere inedită, anume înființarea unei „bănci” pentru virusuri, pentru a facilita dezvoltarea rapidă a tratamentelor, anunță LeFigaro, citat de SmartRadio.

Potrivit sursei citate, șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că pandemia a arătat urgența înființării unui „sistem global de partajare a agenților patogeni și a probelor clinice, pentru a facilita dezvoltarea rapidă” a tratamentelor, vaccinurilor și altor terapii, care ar fi astfel aduse la rangul de bunuri publice globale.

„Propunem o nouă abordare care ar include un depozit de agenți patogeni, găzduit de OMS într-o unitate elvețiană sigură”, a spus el.

Dr. Tedros a adăugat că schimbul de agenți patogeni și alte probe clinice , pe care OMS le-ar putea facilita, ar fi totuși voluntară și în conformitate cu anumite criterii care urmează să fie stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite