ȘTIRIȘeful OMS propune înființarea unei „bănci” pentru virusuri, cu sediul în Elveția

Șeful OMS propune înființarea unei „bănci” pentru virusuri, cu sediul în Elveția

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a lansat, vineri, o propunere inedită, anume înființarea unei „bănci” pentru virusuri, pentru a facilita dezvoltarea rapidă a tratamentelor, anunță LeFigaro, citat de SmartRadio.

Potrivit sursei citate, șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că pandemia a arătat urgența înființării unui „sistem global de partajare a agenților patogeni și a probelor clinice, pentru a facilita dezvoltarea rapidă” a tratamentelor, vaccinurilor și altor terapii, care ar fi astfel aduse la rangul de bunuri publice globale.

„Propunem o nouă abordare care ar include un depozit de agenți patogeni, găzduit de OMS într-o unitate elvețiană sigură”, a spus el.

Dr. Tedros a adăugat că schimbul de agenți patogeni și alte probe clinice , pe care OMS le-ar putea facilita, ar fi totuși voluntară și în conformitate cu anumite criterii care urmează să fie stabilite.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate