ACTUALITATE Premierul Ungariei, Viktor Orban: Nu am creat Uniunea Europeană pentru a avea...

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Nu am creat Uniunea Europeană pentru a avea o a doua Uniune Sovietică

Ungaria nu poate accepta o legătură între accesul la fondurile europene şi respectarea criteriilor privind statul de drept pentru că aceasta ar însemna că Uniunea Europeană funcţionează la fel ca fosta Uniune Sovietică, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Şeful executivului ungar a menţionat că a discutat joi cu cancelarul german Angela Merkel pe acest subiect.

„A trebuit să îi spun că dacă această reglementare elaborată de Parlamentul European şi preşedinţia germană (a Consiliului UE) urmează să fie acceptată – este nevoie de o majoritate de două treimi aşa că nu o putem bloca – atunci înseamnă că am transformat UE în Uniunea Sovietică”, a declarat Orban la postul public de radio.

El a adăugat că respectivele criterii ar însemna un „şantaj pe o bază ideologică fără criterii obiective”.

”Nu este ceea ce am droit, nu am creat Uniunea Europeană pentru a avea o a doua Uniune Sovietică”, a adăugat prim-ministrul Ungariei.

Totodată, premierul polonez Mateusz Morawiecki, principalul aliat al lui Orban în acest dosar, a trimis o scrisoare instituţiilor UE în care ameninţă să respingă bugetul multianual al UE (2021-2027) dacă accesul la fondurile europene este condiţionat de respectarea statului de drept.

După cum a relatat R3Media, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto  a declarat, recent, la Varșovia, că Polonia şi Ungaria nu vor accepta niciun santaj al condiţionării accesării fondurilor europene.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite