ACTUALITATEUE recomandă limitarea călătoriilor neesențiale

UE recomandă limitarea călătoriilor neesențiale

Uniunea Europeană (UE) recomandă evitarea călătoriilor neesențiale, caracterizând situația sanitară ca fiind una „foarte gravă”, în contextul apariției noilor mutații ale coronavirusului, informează AFP, citată de Agerpres.

Decizia a fost anunțată la finalului unui summit care a avut loc, joi, prin videoconferință.

„Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii ale coronavirusului”, a spus președinta CE Ursula von der Leyen, adăugând că „toate călătoriile neesenţiale trebuie puternic descurajate.

Ce spun statele membre

Franţa a anunţat că va impune cu începere de duminică călătorilor din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. O obligaţie care nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

Germania și Olanda restricționează circulația pe timp de noapte, începând cu ora 21:00.

Grecia a propus înfiinţarea unui certificat de vaccinare în UE, o propunere discutată la summit.

„Ar trebui să ne putem pune de acord” cu privire la normele comune pentru aceste certificate. După aceea, am putem vedea dacă şi în ce circumstanţe poate fi utilizat acest certificat”, a spus Charles Michel.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...